28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Liberalii sunt împărțiți când vine vorba despre o eventuală alianță cu social-democrații. Să nu credeți că cei care se opun sunt anti-pesediști de mici. Nici vorbă. Cei care se opun au un interes strict politic local.

Curentul pro-PSD este dat de liderii organizațiilor puternice din Ardeal – Cluj, Sibiu, Alba, Arad – acolo unde pesediștii iau scoruri mici în alegeri iar pretențiile pe plan local sunt relativ modeste . În schimb, liderii liberali din sud aproape că s-au exprimat in corpore împotriva unei alianțe cu pesediștii cunoscut fiind faptul că organizațiile puternice ale social-democraților se află în această parte a țării. Ori o eventuală împărțire a puterii pe plan local ar fi clar în defavoarea organizaților liberale care sunt mai slab cotate. Și aici vorbim de organizațiile din București, Gorj, Teleorman, Dolj, Giurgiu.

Joi echipele de nogociere ale PNL și PSD urmează să se întâlnească pentru a discuta o eventuală intrare la guvernare a social-democraților. La acest moment, punctele de vedere par diametral opuse. În timp ce liberalii vor ca ei să fie în centrul guvernării, pesediștii cer funcția de prim minsitru și câteva ministere cheie.

Înţeleg că PNL vrea să vorbească cu noi. Noi nu ţinem neapărat, să zicem aşa. Nu cred (că vom renunţa la premier), ăsta e mandatul pe care îl avem de la partid. Iertaţi-mă, de ce ar fi bun al lor şi nu al nostru? Că începem să devenim un pic nervoşi

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD

.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares