30 septembrie 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/r32640punc/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second


Guvernul României şi majoritatea parlamentară PSD acordă o atenţie deosebită respectării principiilor fundamentale care reglementează domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei în familie, declară deputatul PSD de Dolj, Alexandra Presură.

”Pe parcursul ultimilor ani, Legea 217/2003 prevenirea şi combaterea violenţei în familie a fost modificată şi completată în mai multe rânduri, în aşa fel încât cadrul legislativ să asigure un grad sporit de protecţie victimelor infracţiunilor violenţei în familie. Ultima modificare a legislaţiei privind combaterea violenţei domestice prevede emiterea de către poliţie a ordinului de protecţie provizoriu, în favoarea victimelor şi a copiilor acesteia. În acest fel, legea îi dă voie poliţistului să scoată agresorul din casă şi să îl ducă la o distanţă suficientă, de la care să nu mai constituie pe moment un pericol iminent. În acest sens, zilele trecute s-a semnat finanţarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, care îşi propune protejarea victimelor violenţei domestice şi redarea demnităţii şi încrederii acestora. Programul, în valoare de 11 milioane euro, prevede realizarea de locuinţe sociale pentru victimele violenţei în familie, organizate într-o reţea integrată la nivel naţional, unde acestea să fie protejate, să primească consiliere psihologică şi juridică, dar şi să locuiască o perioadă de timp, până când vor putea duce o viaţa normală şi independentă. Totodată, victimele vor fi ajutate să se reintegreze social şi profesional prin programe de formare profesională”, a punctat Alexandra Presură.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares