23 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 53 Second

dindi 2

Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”,  a fost ales vineri preşedintele  „Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”.  „În urma finalizării mandatului de preşedinte al dlui. Antoniu Zamfir, membrii cu drept de vot ai asociației au votat și ales un nou președinte pentru perioada august 2015-august 2016 în persoana managerului Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, Lucian Dindirică”, se precizează într-un comunicat remis presei de către Craiova Culturală.

„Este un vot care mă onorează și reponsabilizează, o dată în plus. De asemenea, încrederea acordată mă obligă să duc mai departe proiectele domnilor Vlad Drăgulescu și Antoniu Zamfir. Sunt încredințat că îmi voi desfășura activitatea nu doar alături de ei, ci și împreună cu toți colegii și prietenii mei din Consiliul Director, precum și cu cei care conduc celelalte instituții culturale din oraș, județ și regiune.

Nu mai este un secret pentru nimeni: Craiova candidează împreună cu întreaga regiune a Olteniei! Tocmai de aceea, intenţionez să activez toate sinergiile care ne pot apropia de obiectivul nostru final. Pentru realizarea acestui proiect important pentru zona noastră, contez pe sprijinul consiliilor locale și județene din Oltenia, contez pe sprijinul factorilor de decizie la nivel local, județean și regional, dar, mai ales, pe colaborarea fructuoasă și benefică avută cu doamna primar Lia Olguța Vasilescu și domnul președinte al Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Perioada următoare este cu atât mai importantă și încărcată, 10 octombrie fiind termenul limită pentru depunerea candiadaturii, iar la inceputul lunii decembrie ne așteaptă o altă provocare.

Trebuie să ne arătăm pregătiți pentru evaluarea preliminară. Și, vă asigur, vom fi la înălțime. Așadar, obiectivul Asociației pe termen scurt este finalizarea proiectului cu care îmi doresc ca orașul nostru, Craiova, să câștige titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Acest proiect, câștigător sper, este produsul unei echipe, este rodul muncii a sute de oameni care trudesc în instituțiile noastre culturale, dar şi al publicului extraordinar, avid de evenimente culturale de calitate”, a declarat Lucian Dindirică, noul preşedinte al ACCEC 2021.

“Perioada august 2014 – august 2015 a însemnat, pentru mine, poate cea mai importantă şi interesantă experiență profesională, în calitatea de Președinte al Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021. Am reușit, împreună cu toți colegii din Consiliul Director, să demonstrăm craiovenilor că dorinţa de a obține acest titlu este legitimă şi că patrimoniul cultural al Craiovei şi al întregii zone istorice Oltenia poate fi pus în valoare prin programe culturale ce vor transforma orașul nostru într-o urbe cu adevărat europeană. Numai cine nu vrea nu vede că acest proces al transformării orașului a început, în primul rând prin eforturile conducerii administrative a orașului Craiova şi, nu în ultimul rând, prin eforturile instituțiilor culturale care s-au întrecut în realizarea de proiecte, unele mai atractive decât altele. La final de mandat, vreau să mulţumesc doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu şi Consiliului Local al Municipiului Craiova pentru sprijinul acordat, tuturor colegilor şi colaboratorilor care au lucrat alături de mine la acest important proiect, consultanților noştri externi, partenerilor noştri, exponenți ai societății civile, şi nu în ultimul rând craiovenilor, care, prin implicarea lor din ce în ce mai vizibilă, au demonstrat că îşi doresc să devină cetățeni ai unei Capitale Europene a Culturii în anul 2021”, a declarat Antoniu Zamfir, preşedintele ACCEC 2021 din perioada 2014 – 2015.

Conducerea Asociaţiei pentru următorul mandat, august 2015 – august 2016, va fi asigurată de Lucian Dindirică – preşedinte şi de Vlad Drăgulescu – vicepreşedinte, ambii votaţi în unanimitate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Lucian Dindirică, al treilea preşedinte al Asociaţiei Craiova Capitală Culturală

  1. Felicitari! Mult succes! Voi fi alaturi de voi ori de cate ori osa imi cereti.

Comments are closed.