25 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

mercur 1

Variante: credit, obligațiuni, majorare de capital 

Acționarii  Mercur, deținut în proporție de 85 la sută de SIF OLTENIA, i-au mandat pe administratorii societății să găsească o soluție pentru finanțarea modernizării centrului comercial din centrul Craiovei.

Potrivit unui comunicat remis de Mercur, în primul rând, se va avea în vedere contractarea unui credit în valoare de 38,25 milioane de lei, echivalentul a 8,5 milioane de euro. Creditul va fi garantat prin ipotecă imobiliară asupra magazinului, precum și ipotecă mobiliară asupra conturilor societății și a creanțelor rezultate din contractele de închiriere semnate între centrul comercial și clienții săi. Consiliul de Administrație al Mercur poate decide majorarea capitalului social până la 35,4 milioane de lei prin aport de numerar. „Sursele de finanţare sunt constituite dintr-un mix între credite bancare, obligaţiuni emise şi majorare de capital”, a declarat Dumitru Răduţ, directorul general al Mercur Center. Potrivit conducerii , întreg proiectul de modernizare depășește  10 milioane de euro.

 Conducerea susține că noul centru comercial va fi redeschis în luna aprilie și va avea o zonă de shopping, un cinema multiplex cu șase săli digitale, zonă de restaurante și cafenele, zonă de fast-food, locuri de joacă pentru copii, casino, supermarket și un centru de fitness și aerobic.

Astfel, la etajul trei va fi amenajată o zonă de restaurante şi un loc de joacă pentru copii, la etajul patru va fi amplasat cinematograful cu şase săli de 580 de locuri, iar la nivelul al cincilea va exista o sală de fitness şi aerobic. Parterul şi primele două etaje vor fi rezervate magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Activitatea de închiriere este realizată de Colliers International, iar gradul de ocupare depășește 50% din suprafața închiriabilă, în timp ce negocierile cu brandurile naționale și internationale depășesc 80% din spațiile închiriabile, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Centrul Comercial Mercur are o suprafață construită desfășurată de 24.000 de metri pătrați.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares