16 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Suporterii echipei de fotbal Universitatea Craiova sprijină demersurile de conștientizare a riscurilor generate de obiectivele nucleare de la Kozlodui. Galeria alb-albaștrilor a afișat luni seara, la partida din campionat împotriva Concordiei Chiajna, două bannere cu mesajele„Nu Kozlodui!” și „Kozloduy – A future Chernobyl” (Kozlodui – un viitor Cernobîl).

            „M-am bucurat când am fost contactat de către membrii galeriei și apreciez implicarea lor în problemele comunității din care fac parte. Avem toată admirația pentru acest gest de solidarizare și de susținere a campaniei noastre de informare și conștientizare a pericolului nuclear reprezentat de reactoarele îmbătrânite și de megadepozitul de deșeuri nucleare situate la numai 60 de kilometri de Craiova”, a declarat Lucian Săuleanu, președintele Acțiunii pentru Renașterea Craiovei (ARC), membru fondator al Platformei Civice anti Kozlodui.

            „E un subiect care ne privește pe toți și este normal să ne implicăm. Și echipa ne-a transmis că ne susține”, au spus reprezentanții Peluzei Nord.

            Dealtfel, pe pagina de Facebook Din Tribune, suporterii craioveni au publicat mai multe materiale foto și video cu mesajele „Peluza Nord spune NU KOZLODUI” și „Nu vrem otravă de la bulgari”.

            De la începutul acestui an, Platforma Civică anti Kozlodui constituită de câteva ONG-uri locale a demarat o amplă campanie de conștientizare cu privire la situl nuclear din Bulgaria, de la 4 kilometri de granița cu România. În prezent, după ce plângerea transmisă de reprezentanții Platformei către finanțatorul depozitului pentru deșeuri nucleare, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a fost declarată eligibilă, este în curs o inițiativă de soluționare a problemelor care vizează stabilirea unui dialog între dezvoltatorul bulgar și societatea civilă craioveană.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares