28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

După 15 ani în fruntea Teatrului Național din Craiova, Mircea Cornișteanu s-a trezit pus în fața faptului împlinit: nu i s-a mai prelungit mandatul de director al TNC.

Este o prostie ce s-a făcut! Nu există nici un motiv ca pentru o scurtă perioadă, până se organizează concurs pentru ocuparea postului, să nu-mi mai prelungească interimatul. Nu are nici o logică!”. Supărarea și mai mare a fostului director este că nici măcar nu a fost înștiințat. A fost anunțat de Alexandu Boureanu, cel care va asigura interimatul:  „E o chestiune care ţine de caracter şi nu am ce să îi spun ministrului Culturii mai mult de-atât…”

«Am fost anunţat de Alexandru Boureanu, directorul artistic al Teatrului Naţional Craiova, că a primit el un mandat interimar de patru luni, începând cu ziua de 4 ianuarie, până la organizarea unui concurs, care trebuia să aibă loc de multă vreme. Este dreptul ministrului Culturii de a decide cui îi încredinţează un mandat interimar, nu am nici o posibilitate să contest… Cel mult îl pot mustra pentru lipsa de amabilitate pe care a avut-o. Pentru că nu faci aşa ceva unui manager care de 15 ani este în funcţie neîntrerupt şi care nu a ruinat instituţia pe care a manageriat-o, ci dimpotrivă. Dar asta e o chestiune care ţine de caracter şi nu am ce să îi spun mai mult de-atât. Era firesc, în opinia mea, să mă poftească la minister, să îmi spună ce planuri are, eventual de ce nu mai pot eu să continui pentru încă o lună, două, trei, patru, până se organizează concursul. De altfel, Ministerul Culturii de mulţi ani este în culpă cu organizarea concursurilor», a declarat, marți, în cadrul unei conferinţe de presă, Mircea Cornişteanu.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares