FOTBAL

MULȚESCU: Am avut o groază de ocazii, unele mai mari decât altele

 Ne-am propus să facem un joc ofensiv. Cred că am condus 80-90% din joc. Am construit bine și variat, am avut o groază de ocazii, unele mai mari decât altele. În loc să avem două-trei goluri diferență la pauză, în startul reprizei a doua am fost egalați. Totuși, este bine că am rămas concentrați, nu am acuzat șocul, și a venit just golul doi. Puteau să mai vină și altele. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că au construit, au trebuit să alerge mai mult decât adversarul pe căldura asta, la peste 40 de grade la nivelul terenului. Au avut dinamică și au reușit să câștige meciul.

Îmi place să joc pe atac, dar a trebuit în final să securizez zona, de-asta l-am introdus pe Dumitraș. Rocha nu a făcut bine faza defensivă, iar Zlatinski în minutul 90 urca în ofensivă. Poate este și vina mea, că asta le-am cerut, să atace. Dar 2-2 sau 3-1 nu este același lucru.

Gustavo nu este la potential maxim acum, dar atunci când a pus piciorul pe minge s-a văzut. A dat câteva pase bune, a intrat în combinații. Va veni timpul când va arăta și în meciurile oficiale ceea ce arată la antrenamente.

Ivan a făcut un joc foarte bun pentru echipă, a reușit să alterneze acțiunile individuale cu cele colective, a făcut și faza de apărare. În opinia mea a avut o evoluție foarte solidă. Exact pe ceea ce spunea Daum, pe filosofia lui. Spunea că apreciază jucătorii disciplinați, care se dăruiesc echipei. De data asta Ivan a fost receptiv la ceea ce i-am cerut, a făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale lui. A avut mingea, a driblat, dar s-a implicat și în combinații. Nu a avut șansa golului. Ar fi trebuit să aibă mai multă inițiativă.

Lui Măzărache i-am spus că va avea două-trei ocazii de gol, având în vedere faptul că avea un singur adversar pe care l-a putut ușor depăși. Oricum, mi-a plăcut construcția azi, toți jucătorii au fost implicați. Am început acțiunile din spate, sigur mai sunt unele greșeli, nu se informează unii jucători bine, dar suntem pe drumul cel bun. Am avut 10-15 ocazii de gol, dacă eram nemți îi băteam la cinci șase goluri diferență.

Eu îmi fac treaba la Craiova, am venit cu sufletul deschis. Mă bucur că suporterii sunt inteligenți, au înțeles că sunt profesionist și am venit să fac treabă. Plus spectacol. Și eu, când jucam o făceam și pentru spectatori. Am știut să mângâi mingea, să dau niște pase care să placă. Gen Ilie Balaci, geniul Craiovei, ori Cârțu, ori Donose. Lumea asta așteaptă, să vadă artă. Și ca antrenor sunt tot ofensiv. Să pierd cu 3-2 decât cu 1-0. Doar așa se dezvoltă fotbalul. Eu am rămas un sentimental“.

 

 

 

0 Shares