28 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

Scandal la Rojiște. Primarul în funcție, liberalul Ionel Nedelcu, vrea „să o dea parte în parte” cu simpatizanții PSD din comună. Primarul a trecut la amenințări pe facebook, fapt care a dus la reacția PSD Dolj care cere într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PNL Dolj nici mai mult nici mai puțin decât retragerea sprijinului politic la alegerile locale din această toamnă.

SCRISOARE DESCHISĂ

În atenția Conducerii PNL Dolj,

Vă aducem la cunoștință o situație gravă care ar putea degenera în localitatea Rojiște. Acolo, primarul PNL în funcție, Ionel Nedelcu, candidat la încă un mandat de edil-șef, nu ratează nicio oportunitate de a amenința și a aduce acuzații grave și injurii atât la adresa contracandidaților săi, cât și la adresa simplilor cetățeni cărora, cu tupeu, le solicită votul pe 27 septembrie.

O astfel de confruntare a avut loc pe o rețea de socializare, seara trecută. La o postare făcută pe Facebook de către candidatul PSD la funcție de primar al comunei Rojiște, Răzvan Răducanu, în care acesta arăta neregulile din localitate, Ionel Nedelcu a ținut să comenteze folosind un limbaj reprobabil, injurios și amenințător.

În cadrul discuției on-line, spiritele s-au încins, iar primarul Ionel Nedelcu a ținut să contracareze orice acuzații făcute de alți cetățeni din localitate prin cuvinte grele și amenințări vădite, toate scrise fără respectarea niciunei reguli gramaticale ale limbii române. Astfel, exprimări de genul: “Vă termin!”, “ori voi, ori eu”, “jur că vă distrug”, nu fac altceva decât să demonstreze incapacitatea acestui primar de a aduce argumente solide pentru felul în care a condus primăria, recurgând la un limbaj incalificabil. Mai grav este că toate aceste exprimări nu sunt altceva decât amenințări la adresa cetățenilor simpli sau a celor care susțin un alt partid politic. Primarul Ionel Nedelcu nu se dă în lături nici de la a solicita o înfruntare fizică, incitând la violență. “Vreau la interval. Ori, ori”, scrie primarul pe Facebook adresându-se unui localnic care îî cere socoteală pentru felul defectuos în care comuna a fost păstorită.

Noi considerăm că un astfel de derapaj nu trebuie să rămână un precedent și trebuie să fie sancționat în cel mai scurt timp, din respect pentru cetățenii comunei Rojiște. Aceștia nu au nevoie să li se pună la dispoziție o paletă electorală alcătuită din oameni incapabili, care se adresează într-un limbaj specific grupărilor interlope. Oamenii au nevoie de o ofertă care să răspundă nevoilor lor și de candidați care să răspundă în fața cetățenilor și care să înțeleagă că votul primit îi obligă la a da socoteală cetățenilor.

În acest sens, facem o solicitare imperativă de sancționare a acestui tip de  comportament, de aplicare a unor măsuri drastice împotriva primarului Ionel Nedelcu și retragerea sprijinului politic la alegerile locale din această toamnă. Considerăm că lipsa de reacție în situația prezentată nu ar fi altceva decât dovada că un astfel de comportament este tolerat și încurajat de reprezentanții Partidului Național Liberal Dolj.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares