19 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

IMAG2691

Lucrăturile lui Mișu Voicu au dat roade, Marian Jean Marinescu fiind înlocuit de la șefia PNL Dolj cu fostul prefect Nicolae Giugea.

După plecarea intempestivă a lui Mișu Voicu din fruntea PNL Dolj, conducerea centrală a partidului a luat în calcul mai multe variante. Una dintre ele a fost numirea unui nou copreședinte din partea vechilor liberali.  Primul nume rostit a fost cel al lui Pavel Badea. Acesta a refuzat, motivând că nu are timp să se ocupe și de județ atâta timp cât este candidat la Primărie. După refuzul lui Badea, mai marii PNL au scos o altă soluție din joben: retragerea și celuilalt copreședinte, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, și numirea unui președinte unic. Soluția la îndemână a fost profesorul Nicolae Giugea, candidatul partidului la președinția CJ Dolj.  Giugea este cunoscut ca un om echilibrat, și, poate mai important, acceptat și de vechii liberali.  Giugea va fi sprijinit cu toată forța și de Ștefan Stoica, cel care cunoaște cel mai bine bucătăria internă a fostului PDL dar și de Marian Irinei, unul dintre puținii liberali ancorați în realitățile județului.

În aceste condiții, se pune  întrebarea ce se va întâmpla cu europarlamentarul Marian Jean Marinescu? Nu va mai fi în prima linie a PNL? Rămâne cu activitatea de la Bruxelles și atât?  Dincolo de pierderea șefiei PNL DOLJ, Marian Jean Marinescu rămâne vocea cea mai puternică din tabăra liberală. O voce care se va auzi probabil și în campania care urmează.

Surse liberale spun că mai marii partidului i-ar fi pregătit europarlamentarului o funcție de vicepreședinte regional, coordonator al filialelor PNL din Oltenia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares