14 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

schite

„Astazi(miercuri), predam amplasamentul pentru constructia noului stadion de fotbal catre Compania Nationala de Investitii. Angajatii nostri si cei ai CNI lucreaza deja la procesul verbal. Tot astazi, am vizitat santierul unde se construieste cel de-al doilea stadion, de atletism. Lucrarile sunt in grafic”, a anun’ata primarul Craiovei.

STIREA INITIALA

Olguţa Vasilescu:  Am semnat autorizaţia pentru construcţia noului stadion. În 15 luni ar trebui sa fie gata

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat luni că a semnat autorizaţia pentru construcţia noului stadion. „Urmeaza ca CNI sa dea ordin de incepere a lucrarilor. Graficul este respectat. Incepand din septembrie, in 15 luni stadionul ar trebui sa fie gata”, a precizat edilul-şef.

Contractul pentru noul stadion al Craiovi a fost semnat în luna mai  în prezenţa premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea. Investiția se ridică la circa 50 milioane de euro și este finanțată de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții. Complexul sportiv, derulat de MDRAP prin Compania Națională de Investiții, va avea în componență un stadion conceput pentru a putea găzdui competiții europene și internaționale de fotbal, dar care va putea fi folosit și pentru alte tipuri de sporturi: rugby, oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Aici se vor putea organiza și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale sau sociale.

Stadionul, cu un regim de înălțime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori (inclusiv 624 locuri pentru presă, 222 locuri pentru persoane cu dizabilități și 2.186 locuri VIP), o suprafață a terenului de 76.971 mp, suprafața construită la sol de 21.720,7 mp și suprafață construită desfășurată de 41.608,2 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal și zone verzi, căi de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1.200 de locuri de parcare în interiorul complexului, și minim 2.000 de locuri pe o rază de maxim 2 km.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares