3 octombrie 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

După ce Oana Pellea a anunțat pe facebook închiderea casei memoriale Amza Pellea din Băilești, președintele CJ Dolj a găsit o soluție pentru rezolvarea problemei.

UPDATE: „Am fost contactată de dna Amalia Nastase – primar interimar Băileşti – şi de către dul Florin Ridiche – managerul Muzeului Olteniei Craiova. Prin domnul Florin Ridiche mi-a fost comunicată intenţia Consiliului Judetean Dolj – a domnului preşedinte Vasile Cosmin – de a rezolva în cel mai scurt timp problema. Vom discuta şi sper să ajungem la cea mai bună soluţie pentru ca această Casa memorială „Amza Pellea” să funcţioneze in condiţii optime”.

Cosmin Vasile a găsit rezolvarea pentru Casa Memorială Amza Pellea: O preia Consiliul Județean prin Muzeul Olteniei. Vom discuta cu Oana Pellea

„Știu problema. Am aflat mai devreme, când o colegă mi-a spus de postarea Oanei Pellea. Nu am avut cunoștință de situația în care se afla Casa memorială a marelui nostru actor. La Băilești este o situație mai specială în acest moment, practic nu există un primar acolo. Dar nu vreau să comentez acest aspect. Am luat deja legătura cu directorul Muzeului Olteniei, care o va suna pe Oana Pellea pentru a face un parteneriat sau poate o preluare – vom vedea. În acest mod, Consiliul Județean va putea asigura finanțarea necesară Casei memoriale Amza Pellea. Nu este singura casă memorială pe care vrem să o reabilităm: Anul viitor intră în atenția noastră casa Macedonski. Dar, revenind la Amza Pellea, nu putem lăsa situația așa pentru că noi ne identificăm cu el”, a declarat Cosmin Vasile pentru Q Magazine .

Potrivit romtur.ro, casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost inaugurată în 2008, an în care s-au comemorat 25 de ani de la moartea actorului. (…) Construcția este veche, ridicată în anul 1908. Deci, inaugurarea micului muzeu coincide cu aniversarea a 100 de ani de existență a clădirii. Privind din exterior, remarcăm frumuseţea cam ofilită a construcției cu decorațiuni la colțuri, deasupra ferestrelor și sub streșini, precum și placa de marmură albă pe care stă scris: „În această casă a crescut și format pentru viață marele actor Amza Pellea (1931-1983) „

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares