22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Invitată la Jurnalul de Seară de la Digi24, Lia Olguța Vasilescu a spus că îi este „egal” dacă „alegerile sunt mâine sau peste un an”, dar că „a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat”.

Pentru mine este egal dacă mâine sunt alegerile sau dacă sunt peste un an de zile. Dar eu nu știu de ce tot vorbim de alegeri anticipate în iunie când dintotdeauna alegerile locale au fost în timpul verii. Într-un singur an nu au fost în timpul verii, în 2020, pentru că era pandemie. Nu-i normal să ne întoarcem la ce a fost înainte? Adică nu înțeleg de unde sunt discuțiile astea. Plus că a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat. Uitați-vă pe statistica din ultimele alegeri – câți cetățeni s-au prezentat la vot. Gândiți-vă ce înseamnă patru cicluri de alegeri. În primul rând că este un an ratat d.p.d.v. politic pentru că nimeni nu va mai face nimic, adică toată lumea se va concentra asupra alegerilor, a spus Olguța Vasilescu.

Despre variantă în discuție – comasarea alegerilor prezidențiale, unul dintre tururi, cu parlamentarele: Eu cred că e foarte posibilă. Așa ar fi și normal. Este o idee bună pentru că asta nu înseamnă să pui cetățenii pe drumuri de trei ori în timpul iernii. Poți să comasezi prezidențialele cu unul dintre cele două tururi de alegeri.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/olguta-vasilescu-spune-ca-e-o-idee-buna-comasarea-alegerilor-a-chema-cetatenii-la-vot-de-patru-ori-intr-un-an-e-foarte-complicat-2677925

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares