19 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

Pe nepusă masă, primarul Craiovei s-a trezit cu o acuzaţie de plagiat chiar din partea reprezentanţilor Universităţii din Bucureşti. La primele ore ale dimineţii mai toată presa centrală  vuia despre un aşa-zis plagiat al primăriţei. Acuzatoarea: o doamnă profesoară de la Bucureşti de la Facultatatea de Sociologie. Lia Olguţa Vasilescu a organizat vineri după-amiază  o conferinţă de presă în care a răspuns punct cu punct suspiciunilor legate de teza sa de doctorat. Primăriţa a anunţat că o va da în judecătă pe Cosmina Rughiniş pentru acuzaţiile aduse.

„Din capul locului vă spun că nu am plagiat. Sută la sută este lucrarea mea. Merg cu fruntea sus pentru această teză de doctorat. Am lucrat 4 ani la teza de doctorat și alți 4 la traducere (…) Am accesat acest program de detectare a plagiatului – www.detectareplagiat.ro – și am constatat că 7% este plagiat. Numai că acest 7% duce la un link care este, de fapt, rezumatul tezei mele de doctorat, care-mi aparține. Deci, dacă cei 7% nu sunt plagiat pentru că duc la o lucrare tot de-a mea, înseamnă că lucrarea mea este originală 100%. Vilfredo Paretto este un autor valoros, genial, dar a fost foarte puțin promovat pentru că a fost unul dintre teoreticienii musolinieni și, din această cauză, a și fost interzis peste tot în Europa, apoi a fost descoperit de Școala americană de sociologie și abia după au început să apară studiile în Europa. Când am scris eu teza de doctorat am găsit un singur text scris de un român, despre Vilfredo Paretto, era scris de Varujan Vosganian și se referea la distribuția veniturilor. Este o teorie paretiană care spune că 80% din bogățiile lumii sunt deținute de 20% din populația lumii”, a spus Olguţa Vasilescu.  „Îmi voi apăra imaginea publică dând-o în judecată pentru calomnie pe gâgă (n.r-sociologul Cosima Rughiniș) care a spus asta. Dacă această doamnă nu a făcut o gafă de gâgă, înseamnă că este rău-intenționată și îmi voi apăra imaginea publică și o voi da în judecată pentru calomnie. Voi merge și la Comisia de etică, îmi voi prezenta lucrarea care, oricum, este girată de unii dintre cei mai mari sociologi ai României, pentru că în comisia mea de doctorat au fost profesorii Ilie Bădescu, Radui Baltasiu, Cătălin Zamfir, Elena Zamfir și Dumitru Otovescu”, a  adăugat edilul-şef. Lia Olguţa Vasilescu a spus că nu a primit nicio notificare din partea Universităţii din Bucureşti şi că a aflat de acuzaţii de la Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, după ce acesta a primit mai multe solicitări din partea presei pentru un punct de vedere.
”Mă vreți la inchisoare? Ghinion. Nu o să mă vedeți, pentru că nu am plagiat”
Olguţa Vasilescu
Referatul a fost realizat de către dna. conf. univ. dr. Cosmina Rughiniş, de la Facultatea de Sociologie. Referatul demonstrează existenţa mai multor pasaje neatribuite conform normelor academice de către autoarea tezei. Totodată, un capitol întreg, al 7-lea, este preluat integral de pe internet, fiind vorba de un text care nu are autor”
preşedintele Comisiei de Etică a UB, prof. dr. Marian Popescu.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares