19 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Parcarea Pieţei Centrale din Craiova urmează să fie dotată cu un sistem automatizat de bariere, pe bază de cartele de acces, asemănător celui instalat în Parcarea Subterană din centrul municipiului

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a semnat vineri, 7 iulie 2017, contractul de furnizare şi montare a unui sistem de bariere auto cu taxare pentru parcarea din zona de nord a Pieţei Centrale. Sistemul este unul parţial automatizat şi va permite o eficientizare a accesului cetăţenilor care vin cu maşina să-şi facă cumpărăturile din cea mai mare piaţă a municipiului, dar şi o mai bună gestionare a încasărilor.

„Tariful aprobat de Consiliul Local Craiova pentru parcarea din Piaţa Centrală este de 2 lei pe oră, însă în prezent este dificil de aplicat, fiind greu de contorizat perioada de staţionare pentru fiecare autoturism. Unii clienţi ai pieţei şi chiar unii comercianţi profită de acest aspect, intrând dimineaţa cu maşinile în parcare şi „uitând” să mai plece, în timp ce alţii nu pot beneficia de parcare, nemaifiind locuri pentru ei. În ideea de a eficientiza parcarea şi a da cât mai multor cetăţeni posibilitatea de a beneficia de locuri de parcare, am decis să investim în acest sistem automatizat de bariere”, a declarat Alin MĂRĂCINE, administrator/director general al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Sistemul include două bariere, una la intrare şi cealaltă la ieşirea din parcare. În momentul în care intră în parcare, şoferul primeşte o cartelă de acces, pe care este memorată ora de intrare, exact ca în Parcarea Subterană din centrul Craiovei. La plecare, nu va merge, însă, la un automat care să-i încaseze banii pentru parcare, ci va înmâna cartela de acces direct casierului, aflat în ghereta de lângă bariera de ieşire. Casierul va introduce cartela într-un aparat special, care-i va indica durata staţionării, în funcţie de care va fi emis bonul fiscal, la acelaşi tarif din prezent, de 2 lei pe oră.

Achiziţia sistemului de bariere s-a realizat prin SEAP, iar preţul oferit de firma desemnată câştigătoare a fost de 32.956,94 lei, fără TVA, cu circa 6% sub valoarea estimată, de 35.000 de lei, fără TVA. Termenul de livrare şi montaj este de 30 de zile de la data semnării contractului, iar termenul de garanţie oferit pentru această lucrare este de 24 de luni de la data punerii în funcţiune.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares