22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Un cunoscător al fenomenului forbalistic craiovean spune că Pavel Badea nu are dreptate când susține că Universitatea Craiova a funcționat semilegal după despărțirea de clubul-mamă: Clubul a funcționat perfect legal. După legile de la vremea aceea. Nimeni nu și-a pus problema despre nume, palmares, siglă în 1991. A fost o decizie dacă vreți prgamatică, legată de bani. Dar toată lumea susținea echipa, din câte știu a fost un acord al Universității din Craiova. Problema cu palmaresul echipelor apare mult mai tarziu. Prima dată cred că la Timișoara. La noi, problema palamaresului apare după vânzarea echipei lui Adrian Mititelu de către Dinel Staicu.

”Am jucat pentru o echipă, am fost și căpitan, pentru o echipă care nu a folosit numele legal. Cum s-a putut? Uite că s-a putut. Pentru că toată lumea credea că este legal, că au acest drept. Am jucat pentru o echipă, am fost și căpitan, pentru o echipă care nu a folosit numele legal. Cum s-a putut? Uite că s-a putut. Pentru că toată lumea credea că este legal, că au acest drept. Clubul din prima ligă are un parteneriat public realizat cu Primăria Craiova și cu CS Universitatea Craiova, contra unei sume de bani”, a spus Badea, la Digi Sport.

Pe de altă parte, Pavel Badea are dreptate când spune că numele nu poate fi folosit decât cu acordul Universității din Craiova, cea care deține aceste drepturi.

ISTORIC CRAIOVA

Pe 5 septembrie 1948 ia naștere UNSR Craiova. ÎN 1949 își schimbă numele din UNSR în Clubul Sportiv Universitar Craiova (CSU Craiova) În 1953 s-a redenumit din CSU în Știinta. Si-a schimbat iarasi denumirea in 1962 din Stiinta în Clubul Sportiv Orășanesc (CSO Craiova) iar in 1963 s-a revenit la vechea denumire, Știinta.  Din 1966 clubul se numește Universitatea Craiova. În anul 1991, clubul se reorganizează prin desprinderea secției de fotbal din candrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, luînd naștere Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Craiova. În 1994 ajunge șla Craiova în calitatea de finațator George Constantin Păunescu. Din 1997, clubul este finanțat de o societatea pe acțiuni(George Ilinica – acționar majorita) Se perindă în calitate de patroni, Gigi Nețoiu, Dinel Staicu și Adrian Mititelu. În 2011, printr-o decizie abuzivă clubul este dezafiliat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares