14 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Cu profundă tristețe, PNL Dolj regretă dispariția colegului nostru, domnul prof. Alexandru BREZNICEANU, fost parlamentar de Dolj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dolj.

Ne despărțim de un om echilibrat, care a cultivat dialogul și a fost un coleg înzestrat cu altruism și spirit de solidaritate. Cariera sa profesională a fost dedicată educației, domeniu pe care l-a slujit în calitate de dascăl și director de școală încă din 1965.

Absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Matematică, domnul Brezniceanu a fost profesor de matematică și director la Şcoala Beloţ (jud.Dolj), la Şcoala Hipoacuzici Craiova, profesor cooperant în Maroc, oraşul Marrakech (1976-1981), profesor de matematică la Şcoala 32 din Craiova, profesor de matematică și director la Şcoala generală nr. 11 din Craiova.

Cariera politică a început-o încă din 1990, când a devenit deputat de Dolj (1990-1992, urmând alte două mandate de parlamentar (1992-1996 și 1996-2000). A fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai Doljului, având numeroase inițiative legislative și intervenții în plenul Parlamentului României. Contribuția sa majoră la sprijinirea sistemului de educație a fost adusă din calitate de membru și secretar al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, precum și din comisia similară a Consiliului Județean Dolj.

Alexandru BREZNICEANU s-a stins din viață în plină activitate civică și politică, angrenat în susținerea comunității în calitate de consilier județean din partea PNL, calitate pe care a deținut-o încă din anul 2000. Condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeul să-l odihnească!

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares