POLITICA

Ponta, la mâna lui Kovesi: Demisonez dacă DNA începe urmărirea penală faţă de mine.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că își va da demisia din fruntea Guvernului dacă DNA va începe urmărirea penală împotriva sa, în dosarul privind modul în care s-a votat în Diaspora la alegerile prezidențiale.

 „Trei lucruri foarte importante și clare pe care vreau să le spun. În primul rând, am organizat prost, dintr-o eroare – noi ne-am gândit că având aceleași secții de vot ca în 2009, o să fie ca în 2009. A fost greșeala noastră, a mea, a Ministerului de Externe. Deci lucrurile au mers prost în ceea ce privește organizarea și, sigur, m-a costat enorm acest lucru. Dar soluția pentru viitor este una singură: să facem un sistem care să funcționeze – vot electronic, vot prin corespondență. Parlamentul va decide, dar dacă avem o problemă trebuie să o rezolvăm instituțional și în mod serios. Doi, pot să vă garantez dvs – dacă mă va întreba cineva de la Parchet voi spune același lucru. Da, greșeli s-au făcut, nu trebuiau să fie 297 de secții, ca în 2009, trebuiau să fie – nu știu – 397 sau 497. Dar intenție din partea cuiva nu a existat în niciun fel. Dacă exista vreo intenție făceam 50 de secții. Deci răspunderea politică există. De aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea eu am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există, pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greșelile politice – și a fost o uriașă greșeală politică – se plătesc. Și al treilea lucru – cu siguranță, dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale față de mine, de Corlățean, cu siguranță că, de asemenea voi demisiona, că doar nu o să spunem acum că stă primul-ministru cercetat penal. Însă mi-aș dori să cred că o să ieșim – inclusiv ideea de normalitate, pe care a promovat-o și dl Iohannis și eu, presupune faptul că nu mai rămânem în logica din 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare”, a răspuns primul-ministru.

 „Cu siguranță voi demisiona! Pentru că, vă dați seama, aici e vorba de autoritatea de a-mi impune niște proiecte importante. Vreau să facem în 2015 Constituție, Educație, Sănătate … . Nu pot să le fac ducându-mă zi de zi să dau cu subsemnatul la DNA. Dacă procurorii vor considerea că există elemente de vinovăție în ce mă privește, evident că acolo decizia politică este foarte simplă și foarte directă”.

0 Shares