3 decembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că își va da demisia din fruntea Guvernului dacă DNA va începe urmărirea penală împotriva sa, în dosarul privind modul în care s-a votat în Diaspora la alegerile prezidențiale.

 „Trei lucruri foarte importante și clare pe care vreau să le spun. În primul rând, am organizat prost, dintr-o eroare – noi ne-am gândit că având aceleași secții de vot ca în 2009, o să fie ca în 2009. A fost greșeala noastră, a mea, a Ministerului de Externe. Deci lucrurile au mers prost în ceea ce privește organizarea și, sigur, m-a costat enorm acest lucru. Dar soluția pentru viitor este una singură: să facem un sistem care să funcționeze – vot electronic, vot prin corespondență. Parlamentul va decide, dar dacă avem o problemă trebuie să o rezolvăm instituțional și în mod serios. Doi, pot să vă garantez dvs – dacă mă va întreba cineva de la Parchet voi spune același lucru. Da, greșeli s-au făcut, nu trebuiau să fie 297 de secții, ca în 2009, trebuiau să fie – nu știu – 397 sau 497. Dar intenție din partea cuiva nu a existat în niciun fel. Dacă exista vreo intenție făceam 50 de secții. Deci răspunderea politică există. De aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea eu am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există, pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greșelile politice – și a fost o uriașă greșeală politică – se plătesc. Și al treilea lucru – cu siguranță, dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale față de mine, de Corlățean, cu siguranță că, de asemenea voi demisiona, că doar nu o să spunem acum că stă primul-ministru cercetat penal. Însă mi-aș dori să cred că o să ieșim – inclusiv ideea de normalitate, pe care a promovat-o și dl Iohannis și eu, presupune faptul că nu mai rămânem în logica din 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare”, a răspuns primul-ministru.

 „Cu siguranță voi demisiona! Pentru că, vă dați seama, aici e vorba de autoritatea de a-mi impune niște proiecte importante. Vreau să facem în 2015 Constituție, Educație, Sănătate … . Nu pot să le fac ducându-mă zi de zi să dau cu subsemnatul la DNA. Dacă procurorii vor considerea că există elemente de vinovăție în ce mă privește, evident că acolo decizia politică este foarte simplă și foarte directă”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares