![](https://punctochit.info/wp-content/uploads/2022/03/predoiu.jpg)
Detest să discut despre ce fac sau ce realizez, nu am făcut-o niciodată. De altfel, până astăzi, de când am preluat mandatul, nu am răspuns niciunei acuze pe acest subiect, pe SIIJ. Nu am vrut să mă duc la televizor, nu am vrut să ies în spațiul public, nu pentru că nu respect presa, dar pentru că e mai important să faci, și după aceea să vorbești. Dar astăzi, în fața dumneavoastră, cred că pot să vorbesc câteva lucruri. Am aici un portofoliu din 2008-2012, are câteva pagini, șapte-opt pagini, nu le-am numărat – legi, legi trecute prin Parlament. Eu îi provoc pe fiecare dintre cei 51 de semnatari ai moțiunii să vină peste câțiva ani și să prezinte același lucru.
Cum mi se poate spune că nu am făcut nimic pentru Justiție? Dau doar două-trei exemple fără să citez din ele: Codurile nu înseamă nimic? Legea micii reforme? Apropo, mai știe cineva de Legea micii reforme? În orice caz, semnatarii moțiunii nu erau aici, în Parlament, să zicem că nu au de unde să știe. Înainte de adoptarea Legii micii reforme, pe rolul ICCJ, în iunie 2010, se aflau 98 de cazuri de mare corupție cu 498 de inculpați, toate fiind întârziate cu ani de zile din cauza unor proceduri vetuste.
După adoptarea Legii micii reforme, în luna august 2010, în sesiune extraordinară, în mai puțin de un an de zile 90% dintre aceste cazuri au fost soluționate. Sigur că, în principal este meritul procurorilor anticorupție, sigur că e meritul judecătorilor, dar nici procurorii, și nici judecătorii nu pot funcționa fără legile pe care le dă Parlamentul, acest Parlament hulit de multe ori. Legea micii reforme a fost propunerea Ministerului Justiției ca soluție pentru rezolvarea cazurilor de mare corupție.
Cu alte cuvinte, celor care spun azi că n-am făcut nimic am ce să le arăt. Ei ce îmi arată mie în afară de o moțiune plină de atacuri la persoană, într-un limbaj nedemn de un Parlament? Nimic! Se spune că, prin acțiunea mea, aș favoriza rețele infracționale, de exemplu rețeaua Voicu. Păi rețeaua Voicu este unul dintre acele cazuri, din 98 de cazuri, portofoliul la Înalta Curte, din anii 2010-2012. Rețeaua Voicu a căzut, a fost investigată și a fost condamnată, în orice caz nu al mandatului dumneavoastră. Dar dacă tot vorbim de rețele, nu ați vrea dumneavoastră să vorbim și de alte rețele, care se ocupă de fonduri europene?
https://www.just.ro/wp-content/uploads/2022/03/Untitled-1.mp4?_=1