POLITICA PUNCT OCHIT

PREMIERĂ ABSOLUTĂ. Primul mare scandal la Prezidențialele 2019 datorită (din cauza) unei cărți. Fane Stoica vs. Lucian Dindirică

Când chiar nimeni nu se mai așteapta iată că, în sfârșit, a apărut primul scandal la prezidențialele din acest an. Și ca surpriza să fie totală totul a pornit de la o carte a cărei lansare a avut loc miercuri la Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman: „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, autor George Simion.

Cum au citit liberalii Klaus Iohannis imediat li s-au aprins beculețele și printr-un comunicat de presă semnat de chiar președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, au luat atitudine arătând că de fapt în spatele lansării cărții s-ar afla un atac la adresa candidatului liberal.

„PNL Dolj ia act de o încălcare gravă a legii electorale prin organizarea unei activități cu caracter politic de către Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova: un volum cu un conținut defăimător la adresa unor candidați la alegerile prezidențiale va fi lansat de către o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj. Atât Consiliul Județean Dolj, cât și biblioteca sunt conduse de PSD prin Ion Prioteasa și Lucian Dindirică (consilier local PSD Craiova). Prin organizarea și susținerea materială a lansării volumului “Cum i-am cunoscutpe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu” scris de George Simion. Cerem explicații Consiliului Județean Dolj și managerului Bibliotecii“AlexandrușiAristiaAman” pentru politizarea unei instituții publice, implicarea directă în campania electorală prezidențială și cheltuirea fondurilor publice în scop partinic. Acest aspect a fostsemnalat și de către liderul consilierilor județeni PNL, CălinCosmin, în cadrul unei conferințe de presă ce a avutloc astăzi la sediul PNL Dolj. Evenimentul finanțat din bani publici reprezintă o grava încălcare a legii nr 334/2006 privind finanțarea activităților politice și a campaniilor electorale. Conform legii este considerat material de propaganda electorală orice material scris, audio sau video, care îndeplinește următoarele condiții:

  1. a) se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat;
  2. b) este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;
  3. c) are obiectiv electoral şi se adresează publicului larg;
  4. d) depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului.

Având în vedere toate acestea, PNL Dolj a depus astăzi o sesizare cătreBiroul Electoral Județean care este obligat să analizeze situația și să dispună măsuri conform legii”, spune Ștefan Stoica.

Replica a venit de la managerul Bibliotecii, Lucian Dindirică:

Stupoare!!!PNL Dolj a cerut, într-o conferință de presă, interzicerea lansării unei cărți la Biblioteca Județeană Aman pe motiv că “să ia de candidatul  nostru” – Cosmin Călin, consilier județean. Considerând că un eveniment cultural prin excelență (lansarea unei cărți) este unul politic (evident că au citit doar titlul cărții) au depășit limita admisă a penibilului și au cerut BEJ Dolj să ia “măsuri urgente de stopare a acestei lansări de carte”. Și, ca să se umple de ridicol, ne-au oferit, în scris, măsura ‘ntelectualității lor: au greșit numele autorului.
P.S. 1: Folosirea ghilimelelor și a virgulelor se învață în ciclul primar. Că numele persoanelor se scriu cu literă mare se învață la grădiniță (barna devine Barna).
P.S. 2: Apogeul sesizării este afirmația că “lansarea nu este asumată de autorul cărții”. 😱🤔🤦‍♂️🤣🤣🤣
P. S. 3: Sesizarea a fost respinsă cu 8-1.”

„Sunt câmpiile noastre, și munții tot ai noștri, O republică mică condusă de oameni mici”, spune autorul în lucrarea sa.

0 Shares