24 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Ministerul rus al Apărării a declarat că ar fi ordonat armatei ruse să efectueze o ofensivă intensificată pe 26 februarie, după ce autoritățile ucrainene ar fi refuzat să negocieze.

Sursa: Ziarul rus de opoziție Novaya Gazeta, citând un comentariu al purtătorului de cuvânt al ministerului apărării al ocupanților Igor Koshashenkov

Koshashenkov a declarat: „După ce partea ucraineană a abandonat procesul de negocieri, astăzi (26 februarie – ed.) toate unitățile au primit ordinul de a dezvolta o ofensivă în toate direcțiile.

Batalioanele naționaliste folosesc așa-numitele „mașini bander”, care au crescut cross-country și sunt echipate cu arme mici de calibru mare sau mortiere. Reamintim că astfel de tactici sunt folosite de teroriștii internaționali din Siria.”

El a răspândit informații false că ocupanții ruși au oprit ostilitățile agresive pe 25 februarie, când au apărut informații despre disponibilitatea autorităților ucrainene de a negocia. În același timp, toată ziua de 25 februarie, în diferite părți ale Ucrainei au continuat lupte crâncene cu invadatorii ruși care au încercat să spargă pozițiile ucrainene, în special pe echipamente militare grele.

Koshashenkov a mai spus că, fără a cita dovezi, că în timpul „evacuării” armatei ucrainene de pe insula șerpilor, invadatorii ruși au fost atacați de nave ale Marinei ucrainene în timp ce dronele „se învârteau” peste ele.

Biroul președintelui a negat minciuna rusă potrivit căreia Ucraina ar fi refuzat să negocieze. Ei au explicat că președintele Volodimir Zelenski ar fi gata să poarte doar negocieri raționale cu drepturi depline și să nu asculte ultimatumurile și amenințările. În plus, OPU a spus că tezele ocupanților ruși cu privire la „suspendarea ofensivei” din 25 februarie nu se ridică la nicio critică, deoarece toată lumea și-a văzut acțiunile agresive.

……………………………………..

25 februarie

Se încearcă cucerirea Aeroportului Internațional Antonov din satul Gostomel, iar personalul Unității 30 de Stat de Pompieri și Salvare a fost evacuat într-un adăpost.

Totodată, consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerashchenko relatează că „apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 3 elicoptere ale inamicilor ruși în apropierea aeroportului Gostomel”.

Localnicii spun că au trecut peste 20 de elicoptere.  Ukrayinska Pravda a primit fotografii și videoclipuri de la martorii oculari la fața locului.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares