28 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

După două zile de negocieri PNL, USRPLUS și UDMR nu au ajuns la un numitor comun. Mărul discordiei este șefia Camerei Deputaților disputată de Ludovic Orban și Dan Barna. Un prim efect al disputei PNL – USRPLUS va fi că aceștia din urmă vor avea propriul candidat la șefia Executivului la consultările de luni de la Palatul Cotroceni .

Astfel, luni la Cotroceni, PSD îl va propune pentru funcția de premier pe Alexandu Rafila, PNL pe Florin Cîțu, USRPLUS pe Dacian Cioloș iar AUR pe Călin Georgescu. UDMR până la această oră nu a anunțat că va face vreo propunere la funcția de prim ministru. După cum au susținut în ieșirile publice vor vota varianta propusă de PNL. Așadar după consultările de luni, mergând pe varianta că USRPLUS îl susține pe Cioloș, PNL și UDMR la care se adaugă minoritățile nu vor avea majoritate pentru a trece un eventual guvern Cîțu. Situația se poate debloca prin renunțarea la Cîțu și nominalizarea lui Orban la funcția de prim ministru, astfel i s-ar face loc lui Barna la șefia Camerei Deputaților. Altă variantă este ca Ludovic Orban să renunțe la șefia Camerei Deputaților deblocând astfel negocierile.

„Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL şi USR-PLUS îşi sugerează candidaţii proprii de prim-ministru mâine la negocierile cu şeful statului. UDMR va lua decizia în privinţa Consiliului Federal Standing pentru mâine dimineaţă”, a scris pe Facebook Hegedus Csilla, care a făcut parte din delegaţia UDMR la negocierile de la Vila Lac.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares