23 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Primăria Craiovei are suficiente motive pentru a-l refuza pe Adrian Mititelu să joace pe noul Oblemenco.  Numai dacă ne uităm la litigiile din ultimii ani dintre municipalitate și firmele lui Mititelu și găsim numeroase motive pentru care patronul FCU să fie trecut pe lista neagră.   

Adrian Mititelu știe să joace rolul de victimă deși în realitate a beneficiat din plin de bunăvoința Primăriei Craiova. Mulți ani s-a folosit de stadionul Ion Oblemenco fără macar să aibă contract. Practic, stadionul Ion Oblemenco până în 2013 a fost moșia lui Adrian Mititelu.

Mititelu reclamă azi că CSU ar avea drept de folosință exclusivă asupra stadionului:  Ceea ce au făcut ei este un act încheiat fraudulos, care nu are absolut nicio valoare juridică. Cum să fie posibil așa ceva? Acest act e egal cu zero! Niciodată o investiție publică nu poate fi la dispoziția lui Rotaru. 

Și, ce să vezi, în urmă cu șapte ani, Mititelu voia același lucru. În 2010, SC Fotbal Club U Craiova SA, una din nenumăratele firme care au finanțat echipa de fotbal, solicita Primăriei Craiova încheierea unui contract de închiriere pentru folosire în exclusivitate a Stadionului Ion Oblemenco. Mititelu punea și condiții:  contract pe termen nelimitat, chirie lunară de un euro, garantarea ca nu va plăti altă taxă sau impozit și suportarea de către CL a utilităților.

 

Sunt hilare declarațiile de azi ale lui Mititelu. Păi dacă o echipă de liga a IV ar fi solicitat prin 2010 sa joace pe Ion Oblemenco cred că respectivul pleca în șuturi din biroul lui Mititelu până pe trotuarul de la New York. Uită oare cei care azi pledează cauza lui Mititelu că acesta a refuzat să plece de pe Ion Oblemenco deși nu mai avea contract cu primăria, municipalitatea fiind nevoită să-l evacueze?

Mai mult, Mititelu are încă datorii la primărie. La nivelul anului 2013, acestea erau undeva pe la 500.000 de euro.  „În anul 2011, Primăria Craiova i-a prezentat lui Adrian Mititelu un contract rezonabil, pe care însă a refuzat să-l semneze și a mutat echipa la Severin, pentru că acolo a fost mai avantajos. Acum vrea să fie primit din nou pe ‘Ion Oblemenco’, în condițiile în care se află în litigiu cu municipalitatea. Ideea este că dacă Adrian Mititelu își plătește datoriile de 500.000 de euro poate să joace pe stadion. Dar el cere de la noi trei milioane de euro pentru investiții pe care pretinde că le-ar fi făcut pe „Ion Oblemenco”, dar care nici nu există și nici nu are acte doveditoare, în condițiile în care tot bugetul pentru investiții pentru 2013 este de cinci milioane de euro pe anul 2013. În plus, el s-a angajat prin contract că nu cere să îi fie decontate cheltuielile, iar procesul cu pretențiile financiare ar fi trebuit să se încheie de la primul termen. Avem procese cu el și nu putem semna alt contract cu el, pentru că ar fi ilegal. Ar deveni o chestiune penală pentru mine și pentru oricine semnează, în condițiile în care ne aflăm în litigiu”, declara în 2013  primarul Craiovei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares