16 aprilie 2024

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/r32640punc/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Mai jos declarația de presă a primarului Craiovei prin care cere DSP să ia măsuricu privire la situația spitalelor din Bănie:

Cer DSP-ului să-și facă datoria și să avizeze imediat funcționarea secției de maternitate, amenajată deja la Spitalul Filantropia din Sărari, așa cum s-a stabilit, în urmă cu o săptămână, când, după foarte multe insistențe făcute la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectul județului și inclusiv la Secretarul de Stat dr. RAED ARAFAT, am reușit să scoatem din lista spitalelor suport Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii.
Este vital ca, în această perioadă atât de dificilă, măsurile să fie luate prompt și competent de către autoritățile responsabile în domeniul sanitar de la nivelul județului! Și NU să fie schimbate de la o zi la alta!

Reamintesc faptul că, imediat ce s-a decis, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐢𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐕𝐥𝐚𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐬𝐚 𝐫𝐚𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐢 𝐧𝐞𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬, conducerea spitalului s-a mobilizat exemplar și, cu sprijinul Primăriei Craiova, a început amenajarea secției din Sărari. S-au făcut lucrări specifice, s-a mutat aparatură, s-a amenajat sală de operații, iar în acest moment totul este pus la punct în ceea ce ne privește. Practic, spitalul Filantropia și Primăria s-au implicat și au făcut tot ce ține de aceste 2 instituții într-un timp record!Numai că, de o săptămână, această secție din Sărari nu poate funcționa pentru că DSP Dolj stă cu mâinile în sân. In loc să se implice și să solicite urgent Ministerului Sănătății să contribuie cu dotările necesare în vederea avizării secțiilor amintite, DSP Dolj nu face nimic și blochează activitatea ambelor secții.


Este vorba de aceeași instituție care, în urmă cu o săptămână, propunea pe lista transmisă pentru scenariul 4, sub proprie semnătură, la Ministerul Sănătății, secția Spitalului Filantropia din Sărari!
Și, din păcate, paradoxul nu se termină aici! Din cauza neputinței decizionale de la nivelul DSP Dolj, de o săptămână, este blocată activitatea atât la Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii cât și la secția din Sărari. Niciuna nu funcționează în acest moment din cauza DSP DOLJ, iar acest lucru este un atac, practic, la sănătatea comunității craiovene! Practic, Clinica din Valea Vlăicii primește numai urgențe.

Iar în acest moment, din cauza managementului defectuos de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dolj, toate urgențele medicale ajung la Spitalul Clinic Județean din Craiova.
𝐂𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐃𝐒𝐏 𝐃𝐨𝐥𝐣 𝐜𝐥𝐚𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢, 𝐜𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐧 𝐥𝐨𝐜 𝐬𝐚 𝐟𝐥𝐮𝐢𝐝𝐢𝐳𝐞𝐳𝐞 𝐬𝐢 𝐬𝐚 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐬𝐩𝐚𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥, 𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭 𝐭𝐨𝐭𝐮𝐥!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares