14 iulie 2024

SONY DSC

0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Numărul persoanelor care au călătorit de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) de la începutul lui 2017 a depășit, joi, traficul de pasageri înregistrat pe toată durata anului precedent, evenimentul fiind salutat de către președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, care a subliniat faptul că instituția va continua investițiile necesare pentru a susține creșterea substanțială a volumului de activitate.

„Anul 2017 este, fără îndoială, unul de excepție pentru Aeroportul Internațional Craiova, dacă ne gândim la seria reușitelor pe care le-am marcat, în primele luni, la acest obiectiv strategic al Consiliului Județean Dolj. Nu mai puțin de șase noi rute internaționale au fost lansate în acest interval, dublând practic gama destinațiilor spre care se poate zbura din orașul nostru. Ca o consecință a acestei diversificări remarcabile, ne aflăm în momentul în care putem anunța că numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depășit astăzi, 20 iulie, când coincidența face să celebrăm chiar Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Este un succes important, care atestă cât de rapid crește aeroportul, și doresc să îi felicit pe toți cei care au făcut posibilă această frumoasă evoluție, dar și să le mulțumesc tuturor celor care au susținut demersul. Așa cum am mai menționat, reușita proiectului nostru ne și obligă să acționăm hotărât pentru următoarea fază a dezvoltării AIC. Trebuie să avem în vedere faptul că, în prezent, prin aeroportul nostru trec, în medie, aproape 1.500 de călători zilnic, adică mai mult decât treceau într-o lună întreagă, în 2009, atunci când am inițiat procesul de modernizare a acestui obiectiv. Este evident că și capacitățile de operare ale aeroportului trebuie evolueze pe măsură. Cu fondurile alocate de plenul CJ Dolj prin bugetul pentru 2017, deja au fost inițiate procedurile pentru achiziționarea unor noi echipamente destinate deservirii aeronavelor, dar și pentru cel mai important element al proiectului nostru, în această etapă – extinderea terminalelor de sosiri și plecări, prin care urmărim să creștem de cinci ori potențialul de procesare al aeroportului“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a precizat: „În această dimineață, odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneția, Madrid, Köln, Liverpool și Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 și 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptățesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători.“

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinații internaționale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneția, Paris, Köln și Tel Aviv.

 

BIROUL DE PRESĂ

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares