29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a susținut joi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate investițiile derulate în vederea amenajării terenului și a realizării rețelelor interioare de drumuri și de utilități pentru noua platformă economică dezvoltată de administrația doljeană – High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova.

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că instituția va derula, în perioada imediat următoare, procedura de achiziție publică și pentru investițiile similare în exteriorul parcului industrial, contractul având o valoare estimată de aproape 11 milioane de lei, inclusiv TVA.
Tot cu această ocazie, a fost vizitat și depozitul pentru stocarea și alimentarea cu combustibil a aeronavelor, o investiție care a fost realizată de compania Eurogenetic și care deservește Aeroportul Internațional Craiova (AIC). 

„Vom lansa, în aceste zile, licitația în vederea atribuirii contractului de realizare a rețelelor exterioare de utilități și de drumuri la High-Tech Industry Park Craiova. Cea de-a doua platformă de afaceri pe care o dezvoltă Consiliul Județean Dolj se anunță un succes: până în prezent, au fost semnate contracte cu 12 companii, care au ocupat o suprafață cumulată de 8 hectare de teren, angajându-se să realizeze investiții în valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro și să creeze peste 860 de locuri de muncă. Totodată, am avut prilejul de a vizita o investiție recent finalizată, la un depozit de stocare și alimentare a aeronavelor cu kerosen, o investiție realizată de compania privată Eurogenetic, pe un teren concesionat de la Consiliul Județean Dolj. Depozitul funcționează, la o scară mai mică, din anul 2011, iar în acest an s-a reușit extinderea lui, proces care a devenit necesar în condițiile creșterii accentuate a volumului de activitate la Aeroportul Internațional Craiova, care a depășit 335.000 de pasageri de la începutul anului până în prezent“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Alături de conducerea executivă a Consiliului Județean Dolj, la evenimentul organizat la High-Tech Industry Park Craiova au participat directorul general al HTIP, Dan Dașoveanu, și directorul general al AIC, Mircea Dumitru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares