29 septembrie 2023

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home2/r32640punc/public_html/wp-content/themes/chromenews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second


Portul Cetate urmează să intre în scurt timp în administrarea Consiliului Local Cetate, în urma unui proiect de lege inițiat de parlamentarii PSD de Dolj. Eliza Peța-Ștefănescu, unul dintre semnatari, a explicat că Portul Cetate reprezintă o comoară a județului nostru, care nu trebuie lăsată să se degradeze, având în vedere uriașul său potențial turistic, economic și cultural.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament în luna martie și a fost adoptat, săptămâna aceasta, în plenul Camerei Deputaților. Această inițiativă legislativă s-a născut în urma dorinței autorităților din comuna Cetate, sprijinite de către deputații și senatorii PSD de Dolj, care au înțeles că numai prin trecerea de la Ministerul Transporturilor la autoritatea locală, Portul Cetate poate fi modernizat, reabilitat și îngrijit astfel încât să poată ajuta la dezvoltarea zonei.

„Este normal ca noi, parlamentarii PSD de Dolj, să inițiem proiecte care duc la dezvoltarea județului și să veghem ca ele să fie duse la bun sfârșit. Portul Cetate înseamnă, pentru noi, cei din Dolj și din Oltenia, o moștenire economică și culturală, mai ales în contextul în care, în ultimii ani, acolo are loc și un festival care aduce laolaltă artiști și oameni de cultură extrem de importanți. Potențialul zonei este enorm și este păcat ca acesta să nu fie fructificat la maxim”, a explicat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Concret, prin acest proiect de lege, autoritatea locală din comuna Cetate va avea ocazia să acceseze fonduri europene pentru modernizarea terenurilor și construcțiilor din rada portuară, aceste acțiuni urmând să aducă, la rândul lor, mai multe beneficii.

„Șansa celor din Cetate este că vor putea accesa fonduri europene prin care să modernizeze terenurile și clădirile din zona unde ancorează navele, astfel reușind să crească condițiile oferite de acest port. Nu putem neglija că și în acest caz, ca la orice alte modernizări, vor putea fi create noi locuri de muncă, iar că toate aceste schimbări vor duce la modernizarea zonei. Am promis în nenumărate rânduri că îi vom reprezenta cu adevărat pe doljeni în Parlamentul României, iar acesta este încă un proiect drag nouă, parlamentarilor PSD, care am înțeles că doar prin respectarea încrederii pe care ne-au dat-o doljenii prin vot, putem construi, împreună, ceva trainic pentru oamenii din Dolj”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares