STIRI

Propunere: Stâlpi de iluminat la trecerile de pietoni de pe drumurile județene. Proiectul lui Sido, la mâna PSD

stalp

Consilierul judeţean PNL Dolj, Isidor Răducea, a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede ca în dreptul tuturor trecerilor de pietoni amplasate pe  drumurile  judeţene să fie montaţi stâlpi de iluminat stradal, cu lămpi LED (light-emitting diode) şi panouri fotovoltaice, astfel încât să-i ajute atăt pe pietoni să traverseze în siguranţă, cât şi  pe conducătorii auto să observe pietonii aflaţi în traversare.

“Acest proiect de hotărâre poate fi pus în aplicare sub forma unui program multianual,  printr-un parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale  interesate, iar Consiliul Judeţean Dolj  să asigure finanţarea acestor lucrări”, spune Isidor Răducea. „Insuficienta  iluminare şi semnalizare a trecerilor de pietoni, teribilismul unor şoferi care conduc cu viteză exagerată, conducerea sub influenţa alcoolului, traversarea neregulamentară, sunt cauze care au  dus la creşterea semnificativă a accidentelor  pe  drumurile judeţene, inclusiv pe trecerile de pietoni. Totodată, conditiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceaţa, ploaia sau ninsoarea, contribuie în mod nefericit la această stare de lucruri. Sunt unele localităţi unde primarii nu îşi permit să plătească iluminatul public, iar acest lucru agravează suplimentar lucrurile, înregistrându-se din ce în ce mai multe accidente pe trecerile de pietoni, în special în condiţii de noapte sau de vizibilitate redusă”, explică consilierul județean.   Potrivit lui Răducea, proiectul a fost implementat şi în alte zone ale ţării, unde a dat rezultate, şi considerăm că este necesar să fie introdus de urgenţă şi la nivelul judeţului Dolj.

Pentru ca proiectul să treacă de pălenul CJ Dolj este nevoie de votul consilierilor PSD, având în vedre că PNL are doar 12 aleși din 37. 

0 Shares