23 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Organizaţia Dolj a Partidului Social Democrat a solicitat, duminică, Biroului Electoral Județean sancționarea președintelui secţiei de votare numărul 48 din Craiova, care, contrar dispozițiilor legale, a refuzat cererile pentru urna mobilă primite în preziua alegerilor, invocând un motiv neîntemeiat.

După cum se arată în plângerea depusă de PSD Dolj, președintele secției a încercat să-și justifice refuzul sub pretextul că documentele respective nu cuprindeau solicitarea expresă de a vota la unul dintre scrutinele organizate în data de 26 mai – aspect care contravine deciziei Biroului Electoral Central (BEC) prin care se reglementează conținutul cererilor pentru urna mobilă.

„Cererea de votare prin intermediul urnei speciale, formulată de alegător, trebuie datată și semnată olograf și va cuprinde numele, data nașterii, codul numeric personal, domiciliul, seria și numărul actului de identitate valabil, precum și adresa la care se află”, se arată în decizia BEC menționată.

Organizația Dolj a PSD consideră că refuzul neîntemeiat al președintelui secţiei de votare numărul 48 din Craiova reprezintă o încălcare a dreptului constituțional de liberă exprimare a dreptului de vot și solicită Biroului Electoral Județean verificarea situației.

Reprezentanții PSD Dolj vor continua să monitorizeze procesul electoral pe tot parcursul zilei de duminică, pentru a se asigura de buna desfășurare a acestuia și de respectarea tuturor prevederilor legale.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares