23 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Craiovenii, invitați să se bucure de cea de-a doua ediție a Festivalului Puppets Occupy Street – water edition 2015, în perioada 25 august – 1 septembrie!

Și această ediție a festivalului se desfășoară sub egida Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021. Cel mai mare festival de arta animației din România, finanțat de Primăria și Consiliul Local Craiova, organizat cu sprijinul regiilor autonome, instituțiilor de cultură, forțelor de ordine, se pregătește să ocupe străzile timp de 8 zile, cu aproape 150 de evenimente din care 66 de spectacole, 5 concerte, 13 ateliere de creație, 2 expoziții, 2 parade, proiecții video, instalații etc.

Sprijinul autorităților locale face posibilă această a doua ediție a Festivalului Puppets Occupy Street mult mai spectaculoasă și mai complexă, menită să răspundă așteptărilor celor care apreciază arta animației. Bugetul festivalului este triplu față de prima ediție, pe măsura numărului de evenimente și a creșterii calității artistice a evenimentului. Misiunea acestui festival este de a promova Craiova, artiștii participanți, din țară și străinătate, devenind reali ambasadori pentru orașul nostru. Susțin fenomenul Puppets Occupy Street instituțiile din subordinea Primăriei și Consiliului Local Craiova (RAADPFL, Salubritate Craiova, RAT Craiova, Compania de Apă Oltenia, Centrul Multifuncțional, SC Piețe și Târguri Craiova S.R.L., Termo Craiova S.R.L., Casa de Cultură Traian Demetrescu, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Poliția Locală Craiova), și a Consiliului Județean Dolj (Muzeul Olteniei, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj), Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea de Jandarmi Mobilă “Frații Buzești” Craiova. Alături de Teatrul Colibri vin în festival și Liceul de Arte “Marin Sorescu”, Asociația Vasiliada, Centrul Social Best Life, precum și companii din domeniul privat. Mobilizarea de forțe este reflectată în programul fiecărei zile din festival, unde concomitent, în mai multe spații, vor fi aduse povești în varii forme în mijlocul craiovenilor, care și anul trecut au participat în număr mare la fenomenul Puppets Occupy Street ce susține la rândul lui candidatura Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Faptul că festivalul organizat de Teatrul Colibri se desfășoară anul acesta simultan cu alte trei mari evenimente precum Craiova muzicală, Operissima și Divanul degustătorilor de film și artă culinară demonstrează deschiderea autorităților locale către cultură și convingerea că investițiile în acest domeniu sunt benefice comunității.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares