24 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

04:55

Putin: „Am decis să conduc o operațiune militară specială (pentru a proteja Donbass – n.red.). Scopul acesteia – să protejeze oamenii care au fost supuși hărțuirii, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani… Toată responsabilitatea pentru posibila vărsare de sânge va fi pe deplin pe conștiința regimului ucrainean”.

05:50

Din diferite orașe ale Ucrainei, localnicii au început să audă sunetele exploziilor și împușcăturilor, în special în Harkov, Odesa, Kiev. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că centrele militare de comandă din Kiev şi Harkov au fost lovite de rachete .

07:10

Trupele ruse au atacat granițele Ucrainei cu Rusia și Belarus, folosind artilerie, echipament greu și arme de calibru mic. Ofensiva a început la ora 5 dimineața și a lovit regiunile Lugansk, Sumi, Harkov, Cernihiv și Jytomyr. De asemenea, din zona Crimeei ocupate. Presa a raportat că un grup de debarcare a aterizat la Odesa și Mariupol. Cu toate acestea, armata neagă această informație. Forțele armate resping un atac aerian.

08:14

STATUL MARȚIAL A FOST IMPUS ÎN UCRAINA

În dimineața de după atacul rusesc, Vladimir Zelensky a convocat Consiliul Național de Securitate și Apărare și a inițiat legea marțială. Rada Supremă a susținut această decizie cu 300 de voturi.

Ce este legea marțială?

Prin lege, conducerea statului trece la comandamentul militar, se pot înființa administrații militare. Cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte de gardă la comisariatele militare. Alegerile sunt anulate, mitingurile sunt interzise. Se poate impune o oprire de acces.

Autoritățile au dreptul de a inspecta documente, obiecte, vehicule, spații de birouri și locuințe. Ei pot declara munca obligatorie și pot implica cetățenii în muncă în folosul comunității.

08:37

Ucrainenii cumpără mâncare, medicamente, retrag numerar. La Kiev, sunt cozi în supermarketuri, farmacii și bancomate.

08:49

Echipamentele militare rusești, inclusiv vehicule blindate, au trecut granița cu Ucraina în regiunile Cernihiv, Sumi, Lugansk și Harkov.

08:50

Rușii au atacat aeroporturi în:

  • Hmelnițki;
  • Ivano-Frankivsk;
  • Kosovo;
  • Kolomyia.

Incendiile în depozitele și unitățile militare au fost implicate în:

  • regiunea Hmelnytsky;
  • regiunea Dnipropetrovsk;
  • regiunea Vinnytsia;
  • regiunea Kiev;
  • în Kryvyi Rih.

09:16

În Ivano-Frankivsk, în apropierea aeroportului s-au auzit explozii, urmate de un incendiu în clădirea de combustibil și lubrifianți a stațiunii. O alertă aeriană a fost declarată în oraș.

12:38

Ministrul de Externe Dmitri Kuleba spune că Rusia efectuează un atac la scară largă asupra Ucrainei, nu o invazie a estului.

sursa: pravda.com.ua

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares