22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second
„Aveau plan de amenzi. Nimeni nu ne-a întrebat de mască, de dezinfectanți dacă se respecta sau nu distanțarea fizică. Erau setați să ne amendeze”

Acțiunea „Terasa la Control” de vineri seara a stârnit furia patronilor din Craiova. Deși era un control tematic de prevenire a răspândirii virusului Covid 19, patronii de terase au rămas cu impresia că autoritățile aveau un plan de amenzi și că nu mai conta dacă se respectă sau nu măsurile de siguranță că desantul avea temă precisă. „A fost ca bancul cu iepurașul și basca. Nimeni nu ne-a întrebat de mască, de dezinfectanți dacă se respecta sau nu distanțarea fizică. La un moment erau 20 în terasă și 20 în afară, nici nu mai știam la cine să răspund. Pompierii mă întrebau ceva, cei de la DSV altceva. Erau setați pe amenzi. Până la urmă mi-au dat amendă pe parte fiscală care nu avea nicio legătură cu COVID-ul. Nu înțeleg ce au cu noi. Ne zbatem să rezistăm iar ei ne dau în cap”, ne-a declarat un patron.

La acțiunea de vineri seara au participat politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Nu mai puțin de 70 de terase au fost amendate ca urmare a acțiunii de vineri seara.

Sâmbătă la videoconferința cu prefecții premierul Ludovic Orban a confirmat bănuilelile patronilor. Prefecții vor coordona toate acțiunile pe baza unui plan iar raportările trebuie făcute zilnic.

În fiecare zi, prefecţii vor coordona, pe baza unui plan, toate acţiunile de control, toate instituţiile care sunt implicate şi au atribuţii în domeniu.  Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, Inspecţia de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi toate celelalte entităţi care au atribuţii de control sunt mobilizate la maxim, au obligaţia de a stabili un plan zilnic, raportare zilnică, au obligaţia de a se coordona şi de asigura controale pentru echipe comune în zonele cu cel mai mare risc de transmitere a virusului

Ludovic Orban

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares