29 februarie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Comunicat U Craiova:

Universitatea Craiova, echipă emblematică pentru fotbalul românesc în ultima jumătate de secol, anunţă că, în data de 26 martie 2022, vor avea loc alegerile pentru desemenarea preşedintelui Clubului, persoană care va conduce din punct de vedere managerial destinele Universităţii Craiova. La scrutinul de la sfârşitul lunii martie vor putea vota cei 4.107 abonaţi ai clubului, care au împlinit vârsta de 14 ani. Alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, candidatul care obţine cele mai multe voturi urmând a fi desemnat preşedinte de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova. Alegerile vor fi declarate valide dacă prezenţa la vot a abonaţilor-electori este de minimum 20%, în caz contrar ele urmând a fi reprogramate la o dată ulterioară.

Pentru a putea participa la acest scrutin, candidaţii trebuie să întrunească, în mod cumulativ, mai multe condiţii: să fie cetăţean român cu vârsta minimă de 30 de ani, să aibă studii superioare de lungă durată, să nu fi fost condamnat penal, să se bucure de o probitate morală deasupra oricărei îndoieli şi să nu fi avut luări de poziţie publice împotriva Clubului.

La alegeri pot candida foste glorii ale Clubului, conducători, antrenori sau jucători care au apărat, de-a lungul anilor, culorile alb-albastre, ajutând Universitatea Craiova să devină un club simbol al fotbalului românesc. De asemenea, la scrutin pot participa unul sau mai mulţi reprezentanţi ai suporterilor Ştiinţei, asumaţi public de către aceştia, care prezintă un număr de 100 de semnături de la abonaţii-electori. Totodată, acţionarii Clubului Universitatea Craiova care deţin minimum 5% din acţiuni pot nominaliza un candidat care îndeplineşte condiţiile de a participa la aceste alegeri.

Viitorul preşedinte va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv Clubul, sub coordonarea Consiliului de Administraţie al Universităţii Craiova. Mandatul său va fi unul pe doi ani, urmând ca de la următoarele alegeri acesta să devină unul de patru ani.

„Universitatea Craiova îşi doreşte să demonstreze şi prin fapte ceea ce spunem cu toţii în ultimii nouă ani: suporterii Ştiinţei reprezintă raţiunea de a fi a Clubului! Am declarat tot timpul că ne dorim o mai mare implicare a acestora în viaţa administrativă a Universităţii Craiova şi considerăm că acum a venit momentul să trecem la fapte. Invit toţi abonaţii Clubului să participe la aceste alegeri pentru a da legitimitate persoanei care va conduce destinele Ştiinţei în următorii doi ani. Asigur toţi suporterii Universităţii Craiova că alegerile vor fi corecte şi transparente, toţi candidaţii ce se vor înscrie în această competiţie urmând a se bucura în mod egal de suportul actualei echipe manageriale a Clubului“, a declarat Mihai Rotaru, acţionar al Clubului Universitatea Craiova.

Calendarul alegerilor pentru funcția de Președinte al clubului Universitatea Craiova

Nr. crt.Descrierea acțiuniiTermenul de realizareOrganismul/Persoana care realizează acțiuneaModalitate de realizare
1.Începerea perioadei de depunere a candidaturilor.01.03.2022CandidațiPe suport de hârtie și/sau pe suport electronic
2.Încheierea perioade de depunere a candidaturilor.15.03.2022CandidațiN/A
3.Comunicarea listei finale a candidaților.17.03.2022Colegiul ElectoralÎn scris
4.Începerea campaniei electorale.17.03.2022Colegiul ElectoralN/A
5.Tragerea la sorți pentru stabilirea numărului de ordine pe buletinele de vot.17.03.2022Colegiul ElectoralÎn scris
6.Închiderea campaniei electorale.25.03.2022Colegiul ElectoralN/A
7.Începerea votării.26.03.2022, orele 9:00BSVN/A
8.Închiderea votării.26.03.2022 orele 19:00BSVN/A
9.Numărarea voturilor, întocmirea procesului verbal cu privire la rezultatul votului, predarea către Colegiul Electoral a materialelor.26.03.2022BSVÎn scris
10.Afișarea rezultatelor parțiale.26.03.2022Colegiul ElectoralÎn scris
11.Formularea de contestații cu privire la rezultatele înscrise în PV al BSV.27.03.2022 interval orar 9:00 – 12:00Persoane interesateÎn scris
12.Soluționarea contestațiilor.28.03.2022Colegiul ElectoralÎn scris
13.Anunțarea câștigătorului alegerilor29.03.2022Colegiul ElectoralÎn scris

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares