23 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

După câteva zile de tăcere totală, oficialii CSU explică prin intermediul unui comunicat ce se întâmplă în propria ogradă.

Comunicat CSU:

1. Spre liniștea mass-media, Universitatea Craiova nu are probleme financiare. Din cunoștințele noastre suntem singura echipă din Liga I care are datorii salariale mai mici de o lună. Mai mult, suntem una dintre puținele echipe care are soluții chiar și în eventualitatea întârzierii plății tranșei a doua a drepturilor T.V. aferente sezonului 2015-2016

2. Neincluderea în programul echipei a jucătorilor Ferfelea, Bălgrădean, Curelea și Bawab nu înseamnă că la Universitatea Craiova domnește haosul. Ținem să precizăm ca toți patru mai aveau contract doar până în vară, iar Bălgrădean nu a dorit sa prelungească înțelegerea în condiții contractuale identice cu cele avute. Ratarea obiectivului, respectiv accederea în “play-off”, ne obligă să regândim strategia pentru ultima parte a campionatului pe care o considerăm o perioadă de tranziție în care obiectivul este să formăm o echipă ce va ataca play-off-ul de anul viitor cu șanse reale. Fără a periclita clasarea pe unul dintre locurile 7-8 vom da o șansă tinerilor, având  certitudinea că printre ei sunt jucători ce în câțiva ani vor bate la porțile naționalei României.

3. Referitor la “Stema cu leul” deținută de Universitatea Craiova și la anularea mărcilor ce au fost folosite de defuncta FC U Craiova S.A., aflată în faliment, este important de știut că instanța a reținut în motivarea hotărârii judecătorești existența continuă și dovedită a Clubului Sportiv Universitatea Craiova din anul înființării, 1969, și până în prezent, precum și faptul că Asociația Sportivă înființată în anul 1994 de către domnul Rodion Cămătaru și care este precursoarea societății aflate în faliment nu are nicio legătură cu Universitatea Craiova ce a activat până în acel an și pe care Clubul Sportiv Universitatea Craiova a reînființat-o în 2013.

4. În ultimele zile au existat mai multe oferte verbale făcute Universității Craiova de domnul Gheorghe Becali pentru transferul a patru jucători la echipa pe care o deține. Discuțiile s-au purtat între domnia sa și domnul Felix Grigore din parte Universității Craiova. Promovarea și vânzarea de jucători intră în politica clubului Universitatea Craiova, dovadă în acest sens fiind cele peste 1,5 milioane euro investite în Centrul de copii și juniori a clubului. Drept urmare întotdeauna vom fi deschiși către orice club interesat. Pentru a încheia tranzacția era necesară îndeplinirea a 3 condiții:  negocierea și acceptarea prețului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat și Breveld și legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum și acceptul jucătorilor Universității pentru realizarea transferului. În acest moment discuțiile s-au încheiat, părțile neajungând la un consens. Este important de știut că cel mai mult a contat faptul că jucătorii nu au dorit acest transfer. Mai mult, unul dintre ei a spus: “Eu de la Craiova nu plec, aici am jucat bine, aici sunt iubit de suporteri”.

În cursul săptămânii viitoare Universitatea Craiova își va prezenta bilanțul ultimilor doi ani, precum și strategia pentru următorii doi ani.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares