16 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Cel mai mare spital din Oltenia, aici lucrează peste 3500 de cadre medicale, a rezistat eroic în această perioadă de pregătire pentru momentul în care cazurile de COVID-19 vor exploda. Oficial, nu este nicun medic infectat. Pâna acum situația a fost ținută sub control însă de la zi la zi numărul pacienților crește spitalul fiind sub asediu în condițiile în care celelalte unități medicale din Craiova nu mai preiau pacienți.

Toți vin la noi. La Infecțioase ajung doar pozitivii COVID-19 iar celelalate spitale din Craiova sunt în stand by. Nu știu până când mai putem rezista

medic SJUC

Vom prelua toate gravidele non-Covid. Noi sperăm să nu dureze mai mult de o zi, două, pentru că altfel ne blocăm. Nu are cum să dureze mai mult. Ca să facem față, trebuie să reducem rata de spitalizare. Noi primim toți pacienții care vin, asta este situația

Teodor Sas, manager SJUC, citat de gds.ro

Livia Davidescu, medic la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, atrage atenția de mai mult timp că e nevoie de un spital modular care să degreveze activitatea din cea mai mare unitate medicală din Oltenia și totodată să protejeze personalul spitalicesc. Medicul spune că abordarea autorităților este greșită.

LIVIA DAVIDESCU: Nu merge asa. Chiar nu mai merge asa. Abordarea asta este greșită. Opriti-va si judecati, zic. De ce avem 474 de infectati in randul cadrelor medicale? Ne chinuim sa ne explicăm.. unde e greseala, ce nu merge? Am găsit cateva lucruri esentiale ..ce trebuie urgent schimbate..parerea noastra! Puteti tine sau nu seama de ea..dar urmăriți logica, va rugam!

  • Pentru SCJU..spital de urgență, monobloc!
  • 1. Triajul bolnavilor cu fenomene respiratorii..e obligatoriu sa il facem la Spitalele de boli infectioase! Nu ele sunt spitale de linia intai?
  • 2. De ce se face acum in UPU? La SCJU? Testarea se face oricum la infectioase.. acolo avem aparatele…deci unde este logica?
  • 3. In UPU, afecțiunile acute ..cu trei circuite separate: Covid poziti/ negativ/ suspect. La SCJU Craiova este 80% finalizată extinderea UPU! Grăbiți lucrările finale! Asa putem evita aglomerarea si crea circuite!
  • 4. Etaj ” tampon” de suspecți pentru cei cu patologii medicale/ chirurgicale. Pana la aflarea rezultatelor, nu pot fi trimiși în nicio sectie..in niciun sector.
  • 5. ATENTIE! SALI OPERATORII SEPARATE pentru pacienți Co-vid-pizitivi/ Co-vid negativi / suspecți Covid.
  • 6. TESTARE PERSONAL MEDICAL DE URGENTA. Paradigma actuală nu ia în calcul pacientii negativi, ci îi include in suspecți!
  • Nu faceti greseala de a nu testa ca sa identificați pacientii Covid negativi! Cu orice preț trebuie sa păstrăm sectoare de Covid negativ in SCJU! Tratat de personal medical Co-vid negativ! Altfel..vor deveni toti deopotrivă pozitivi..pacienti si personal!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares