28 noiembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Odată cu finalizarea achiziției grupului Sama din Oltenia, MedLife devine singurul operator medical privat cu prezență în toate regiunile istorice ale țării, având amprentă națională

MedLife anunță finalizarea procesului de achiziționare a pachetului majoritar de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României. Ca urmare a acestei tranzacții, cele două entități, Centrul Medical Sama și Ultratest vor funcționa sub brandul MedLife – Sama. SAMA are în componență două clinici multidisiciplinare incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare și mai multe puncte de recoltare. La ora actuală, operațiunile SAMA sunt repartizate în șase orașe din Oltenia: Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bălcești și Calafat.

med 1

„Finalizarea acestei tranzacții înseamnă un nou început pentru noi. Vom face parte din grupul celui mai mare operator medical privat din România, ceea ce va însemna pentru echipa noastră noi oportunități de dezvoltare și extindere, al căror start a fost dat deja. Am inaugurat un nou centru medical la Râmnicu Vâlcea și urmează să deschidem un nou centru de imagistică în Craiova. De asemenea, plănuim să investim în retehnologizarea și extinderea unităților existente. Toate acestea vor contribui la realizarea obiectivului nostru ca MedLife – Sama să devină liderul pieței de servicii medicale din regiunea de sud-vest a României”, a declarat Dr. Alida Gogescu, Manager General Sama.

Potrivit reprezentanților MedLife, achiziția derulată nu presupune și o tranzacție la nivel managerial.

 „Atât Sama cât și Ultratest au o filozofie sănătoasă, similară cu cea a noilor parteneri: suntem pasionați de lucrul bine făcut și extrem de protectori cu pacienții noștri. Integrarea celor două firme în cadrul grupului MedLife va reprezenta un proces firesc ce va avea ca finalitate consolidarea unei echipe puternice, iar MedLife – Sama va putea oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde, tuturor pacienților săi, inclusiv abonaților”, a mai spus Dr. Gogescu.

 Odată cu finalizarea achiziției grupului Sama din Oltenia, MedLife devine singurul operator medical privat cu prezență în toate regiunile istorice ale țării, având amprentă națională. Pentru anul 2015, MedLife țintește o cifră de afaceri de 100 de milioane euro și anunță că până la finalul anului va derula mai multe achiziții la nivel regional, cu intenția declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife. În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 30 de clinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galați, Iași, Constanța, Covasna și Mureș, 18 laboratoare proprii de analize, 7 unități spitalicești în Bucureşti, Braşov, Arad și Craiova dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 145 clinici medicale partenere din toată ţara.

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares