24 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

UPDATE. „Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată în comunicatul AEP.

ANI l-a dat pe șeful AEP pe mâna Parchetului. Și-ar fi folosit funcția să-și angajeze cumnata

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis,  aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier, precizează ANI într-un comunicat.

Inspectorii ANI au primit în 2021 o sesizare prin care șeful AEP era acuzat că și-ar fi angajat cumnata la Biroul Județean Dolj AEP. De altfel, imediat după sesizare, cumnata preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Biroului judeţean Dolj AEP, Miningheş Carmen Mihaela, şi-a dat demisia.

Carmen Mihaela Miningeș a încasat în câteva luni din 2019 suma de 29.500 de lei de la AEP. În 2020 a încasat de la AEP un salariu de 62.000 de lei. „Este o problemă personală și nu vă pot da detalii despre problemă. Am primit o solicitare de la ANI, dar nu are legătură cu ceea ce spuneți dumneavostră. Pur și simplu au fost solicitate documentele despre activitatea mea. Din acele documentele nu reiese o legătură. Nu e niciun conflict de interese sau incompatibilitate”, declara Constantin-Florin Mitulețu-Buică la vremea respectivă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares