29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Mărinică Dincă a decis să nu mai candideze la alegerile parlamentare nemulțumit de locul doi la Senat pe listele PNL Dolj. Considerat un loc neeligibil, senatorul Mărinică Dincă a încercat să obţină locul trei la Camera Deputaţilor. Numai că, Biroul permanent al PNL Dolj a decis prin vot ca Mărincă Dincă să candideze pe locul doi la Senat.

badea-giugea-pnl-25

Președintele PNL Dolj, Nicolae Giugea,  a confirmat pentru PUNCT OCHIT retragerea lui Dincă de pe lista PNL DOLJ. „Este decizia lui Mărinică Dincă pe care o respect. Mărinică Dincă avea locul doi la Senat din patru mandate de senator cât are Doljul. Eu zic că era un loc eligibil. Nu poți să sari de la Senat la Camera Deputaților. Mai sunt și alții care vor să candideze și care și-au așteptat rândul.  Eu am candidat în 2008 împotriva lui Mircea Geoană iar în 2012 pe același colegiu cu Lia Olguța Vasilescu cu un USL cotat la 70 al sută. Deși ei plecau favoriți, am candidat și am crezut în șansa mea.  Mărinică Dincă îmi este drag, este un băiat simpatic, inteligent, o pierdere pentru partid la aceste alegeri, dar asta este situația”, a spus Giugea.

Întrebat ce  o recomandă pe Vetuța Păsculescu pentru poziția numărul trei la Camera Deputaților, Giugea a spus: Vetuța a muncit foarte mult în campania de la alegerile locale. A răspuns de 18 localități și a reușit să câștige nouă primării dintre care și pe cea din Dăbuleni.  În plus, trebuia să avem şi noi  o femeie pe un loc eligibil”. Locul lui Mărinică Dincă a fost luat de Cosmin Călin. Lista PNL Dolj a fost trimisă la Biroul Permanent Naţional pentru validare.

Cum arată lista PNL Dolj după retragerea lui Dincă: 

Camera Deputaților

 1. Nicolae Giugea
 2. Ionuț Stroe
 3. Veta Păsculescu
 4. Daniel Drâgnei
 5. Marian Irinei
 6. Eugen Calinoiu
 7. Elena Costea
 8. Alexandru Gâdăr
 9. Flavius Sirop

Senat:

 1. Mario Ovidiu Oprea
 2. Cosmin Călin
 3. Dorin Mărgărit
 4. Adriana Ungureanu
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares