0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

rat

Managerul general al RAT Craiova, Sorin Manda, a infirmat toate zvonurile apărute pe reţelele de socializare cu privire la motivele pentru care nu s-a reluat circulaţia tramvaiului. Manda spune că singurul inconvenient pentru reluarea circulaţiei tramvaileor estre recepţia lucrărilor de reabilitare a Căii Bucureşti.

„Din datele pe care le avem de la primărie, cel mai posibil până pe 24 martie se face recepţia finală a proiectului cu reabilitarea străzii Calea Bucureşti şi a firului de contact, urmând ca în şedinţa CL de pe 31 martie să fie trecută în patrimoniul municipiului Craiova şi să ne fie concesionată nouă. Între 24 şi 31 martie, tramvaiul va circula pe timpul nopţii, ca să nu derutăm călătorii şi să nu încurcăm circulaţia. Vrem să rulăm cele 12 tramvaie modernizate şi toţi vatmanii pentru a-şi recăpăta abilităţile”, a explicat Sorin Manda.

„A circulat zvonul că tramvaiul circulă noaptea, pe furiş. Nu se întâmplă acest lucru, tramvaiul are 18 metri şi 24 de tone, cred că l-ar fi văzut cineva, l-ar fi pozat şi ar fi apărut o poză cu el. Din martie 2013 şi până astăzi, a circulat o singură dată, pe 17 decembrie. Presa a fost anunţată şi s-a mers cu tramvaiul pe şine, având Poliţia Locală în faţă”, a spus Manda.

Un alt mit urban apărut între timp este că tramvaiul nu circulă deoarece nu poate să treacă pe pasajul suprateran, care ar fi în pericol să cadă. Și acesta zvon a fost infirmat:  nu este absolut nici o problemă cu pasajul, tramvaiul a circulat şi înainte tot pe pasaj şi nu s-a întâmplat nimic.

Pe 17 decembrie tramvaiul a plecat din depou şi s-a întors fără să deraieze. Și-a urmat cursul normal până la Ford şi nu a fost o astfel de problemă. A întors o dată la Ford şi la podul lui Electro

Sorin Manda, director RAT Craiova

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares