Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, unitate COVID-19 pentru întreaga Oltenie: 132 de pacienți internați, 65, vindecați.

Managerul Spitalul De Boli Infecțioase Craiova, Adina Turcu, a făcut, într-o intervenție la postul de televiziune Olenia 3 TV, o scurtă rdiografiere a activități unității medicale pe care o conduce, unitate COVID-19 pentru întreaga regiune, de la începutul crizei și până acum.

Adina Turcu a precizat că au fost internați 132 de pacienți, rata de mortalitate fiind sub patru la sută (5 decese – 3 din Mehedinți, doi din Dolj). Au fost externați- vindecați un număr de 65 de pacienți. Adina Turcu a lămurit și subiectul testări. Astfel la Spitalul de Boli Infecțioase există două aparate tip Real Time PCR, unul care poate face 24 de teste în 24 de ore și un altul, cel achiziționat de municipalitate, care poate realiza între 150 de teste și 280: Cel mai mult, am prelucrat într-o zi 140 de teste. În ultimele zile am avut o problemă în sensul că am rămas fără kituri de extracție automată astfel că s-au făcut 82 de teste pe zi ” .

0 Shares

Related Posts