30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, anunță investiții de un milion de lei la Spitalul de PneumoFtiziologie Leamna în contextul în care unitatea devine suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

„Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna a adoptat, în condițiile pandemiei provocate de noul coronavirus, un set de măsuri necesare pentru a răspunde cât mai eficient și prompt tuturor cazurilor de pacienți care prezintă patologie respiratorie gravă. De altfel, unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Județean Dolj, a fost stabilită drept spital suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, urmând să preia pacienții internabili, cu afecțiuni respiratorii și tuberculoză activă.

În această perioadă, cadrele medicale de la Leamna sunt mobilizate la maxim, conducerea de aici formulând o adresă către Direcția de Sănătate Publică Dolj pentru suplimentarea personalului cu șapte medici rezidenți în specializarea pneumologie. Sperăm că, în acest fel, vor putea fi dublate gărzile și, în consecință, va putea fi asigurată o diagnosticare mai rapidă pentru persoanele care se prezintă la spital.
În cadrul unității noastre a fost deja creat un flux special, în conformitate cu procedurile stabilite de către Comandamentul național pentru situații de urgență, astfel că în curtea unității a fost montat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență un cort destinat consultațiilor și trierii pacienților care ajung în această perioadă la Leamna.

După această procedură, persoanele sunt introduse pentru 24 de ore într-un alt triaj obligatoriu, care se va face, de această dată, în incinta spitalului, fiind prevăzute în acest sens 18 paturi, pentru care se asigură supraveghere permanentă. Trebuie evidențiat faptul că, în situația în care se confirmă infectarea cu noul coronavirus, pacientul este mutat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

De asemenea, vreau să precizez că, în perioada crizei epidemiologice, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna va dispune de întregul sprijin financiar al Consiliului Județean Dolj, ceea ce este foarte important pentru achiziționarea în regim de urgență a materialelor sanitare necesare. Totodată, în aceste zile, va fi instalat un nou aparat de radiologie, care va permite diagnosticarea rapidă și precisă a afecțiunilor pulmonare – o investiție în valoare de peste un milion de lei”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2826111560807227&set=a.216203881798021&type=3&theater

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares