17 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Craiova se află pe locul opt într-un clasament al orașelor după costul vieții,  potrivit unui studiu realizat de Storia.ro și agentia D&D Research. Craiovița Nouă ocupă locul 12 într-un clasament al celor mai avantajoase cartiere din țară.

Astfel,  potrivit studiului, topul orașelor cu cel mai avantajos cost al vieții este condus de Brașov, urmând în clasament: Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, București și Iași. La polul opus, orașele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botoșani și Brăila.

„Costul general al vieții reprezintă percepția pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viața în orașul în care locuiesc. El înglobeaza de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coșul de alimente, utilitățile, plata pentru bunurile și serviciile necesare traiului obișnuit. Pe de alta parte, percepția despre costul general al vieții este influențată și de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraș. Spre exemplu, un cost al vieții care pare la prima vedere mai neavantajos poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în conditiile în care aceștia simt că au parte de alte beneficii arondate calității vieții. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi în același timp și mai sigură, modernă sau mai verde”, explică Vlad Tureanu, Partener si Quantitative Research Director in cadrul D&D Research.

Studiu aici

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares