17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii din Craiova vor avea loc pe 23 februarie, primul tur şi 25 februaruie, al doilea tur.  Înscrierile în cursa pentru cea mai importantă funcţie din învăţământul superior din Oltenia vor avea loc între 15-17 februarie.

Pînă acum şi-a anunţat oficial intenţia de a candida profesorul universitar Romulus Lungu. Acesta este   membru in Consiliul Facultatii de Inginerie Electrica incepand din anul 1992, in Consiliul Departamentului de Inginerie electrica, energetica si aerospatiala (din anul 2011) si in Senatul Universitatii din Craiova (1996-2000 si din 2012), pozitii in care a fost reconfirmat in aceasta perioada de alegeri. Romulus Lungu a pus bazele Școlii  de inginerie aerospațială de la Universitatea din Craiova despre care spune că este a doua ca importanță din țară.

lungu

  „Doresc să devin rector al Universității din Craiova pentru a contribui prin experiența profesională și managerială, prin exemplul personal la impulsionarea activității științifice a întregii comunități academice, pentru o cât mai bună poziționare în ierarhizarea universităților din țară, din Europa și din întreaga lume. Pentru aceasta, este nevoie de crearea în Universitate a unui climat de încredere, modestie și respect față de/și între colegi, a unui climat de competență, eleganță și bun simț, este nevoie de transparență, consultare și dialog, de lucru în echipă, de mai multă inițiativă și profesionalism, de o reală libertate academică, este nevoie de un rector care să realizeze un echilibru, neutralitate și echidistanță”, explică profesorul Lungu de ce vrea să candideze la funcţia de rector. 

Surse universitare susţin că în  competiţie se vor mai înscrie Cezar Spânu, fost decan al Facultăţii de Chimie şi actualul rector, Dan Claudiu Dănişor.

baragan

În urmă cu patru ani, Cezar Spînu a avut un rol hotărâtor, în turul doi al alegerilor declarându-şi susinerea faţă de Dan Claudiu Dănişor, acesta câştigând în faţa profesorului Nicolae Panea.  Aceleaşi surse ne-au declarat că Dan Claudiu Dănişor are cele mai mari şanse să fie ales rector al Universităţii din Craiova.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares