26 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Luni, 15 ianuarie 2018, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, actorul Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova, va prezenta în sala „Ion D. Sîrbu” a Naţionalului craiovean, recitalul de poezie românească „Treptele Unirii”.

„Treptele Unirii” face parte, alături de recitalul „Sunt suflet în sufletul neamului meu – Limba română este patria mea” al aceluiaşi actor, programat în premieră la Craiova în ziua de 24 ianuarie, dintr-un proiect realizat în parteneriat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova şi Teatrul Nottara din Bucureşti, dedicat sărbătoririi Centenarului făuririi Marii Uniri şi desăvârşirii Statului Naţional Unitar Român.

De menţionat că „Treptele Unirii”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu a avut premiera în ziua de 29 noiembrie 2017 la cel de al XXI-lea Congres al Spiritualităţii Româneşti de la Alba Iulia, în 1 Decembrie la Teatrul Nottara din Bucureşti şi în 3 decembrie la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova în cadrul celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”.

După reprezentaţia craioveană din seara zilei de 15 ianuarie, recitalul „Treptele Unirii” va fi prezentat pe 17 ianuarie la Paris, 18 la Bruxelles, 19 la Haga şi pe 30 ianuarie 2018 la Viena, la invitaţia Institutelor Culturale Româneşti din Paris, Bruxelles şi Viena şi Ambasadelor României în Franţa, Belgia, Olanda şi Austria.

Reprezentaţia va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct de TVR 3 şi TVR Craiova.

Accesul în sală se face până la ora 18:45, pe bază de rezervare la Agenția teatrală, tel.0251.413.677

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares