23 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Autostrada Sudului revine în actualitatea la aproape nouă ani de la anunțul făcut de fostul ministrul PDL al Transporturilor, Radu Berceanu. Guvernul, în baza noii legislații a parteneriatului public-privat, a dat marți undă verde construirii autostrazii care va lega Bucureștiul de Lugoj via Alexandria-Craiova. „Autostrada Sudului (București – Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii şi transportatorii din sudul ţării”, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan.

Ce spunea Radu Berceanu în 2009

„Autostrada va porni de la Bucuresti, trece prin Videle, Alexandria, Rosiorii de Vede, Draganesti, printre Segarcea si sudul Craiovei si merge la podul de la Calafat. Cea de-a doua autostrada va merge la Drobeta Turnu Severin, Orsova, Lugoj si va intra in Culoarul IV, deci in autostrada care este deja in constructie si care va fi finalizata pana in 2013”.

Tot în parteneriat public-privat anunța și Victor Ponta în 2012 că se vor face autostrazile Craiova-Pitești și Brasov-Comarnic. Deși au trecut șase ani de atunci cele două autostrăzi au rămas la stadiul de promisiuni. Să sperăm că de data aceasta va reuși acest proiect vital iar Oltenia va fi legată de vestul țării printr-o autostradă.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares