23 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Senatul Universității din Craiova a aprobat  marți, la propunerea rectorului Dan Claudiu Dănișor, constituirea unor comisii de analiză a

unor ”posibile abateri de la deontologia universitară, săvârșite de cadre didactice ale universității, care au formulat recomandări pentru redactarea unor lucrări științifice de către persoane aflate în executarea unor pedepse penale”.

Senatul Universității din Craiova a aprobat o hotărâre prin care  «recomandările în baza legii nr. 254 din 2013 pot fi formulate de către cadrele didactice ale Universității din Craiova numai după obținerea acordului scris din partea Consiliului de administrație». Dan Claudiu Dănișor a declarat la Europa FM că fiecare caz în parte va fi cercetat și dacă se vor descoperi abateri de la deontolgia universitară profesorii riscă   să primească un avertisment, scăderea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă: ”Eu pornesc de la prezumția că toți colegii mei au acționat cu bună credință și au făcut o evaluare corectă a ceea ce li se cerea”. Conducerea Universității din Craiova a ținută să precizeze că  în lista anunțată de Ministerul Justiției, apar, în mod eronat, 4 cadre didactice care nu sunt titulare ale Universității din Craiova și 5 cadre didactice pensionare.

Gigi Nețoiu, Dinel Staicu, Antonie Solomon și Gică Popescu sunt câțiva dintre condamnații cei care au primit recomandări de la profesori universitari craioveni pentru a scrie cărți în penitenciar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares