21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Cei doi alpiniști craioveni dați dispăruți și găsiți după două zile – Cristian Gună și Dan Malciu- răstoarnă varianta spusă de autorități. Într-un inteviu pentru „Ziarul Hunedoreanului”, Cristian Gună a povestit ce s-a întâmplat în cele două zile și a dezvăluit că au ajuns singuri la un punct al Apelor Române de unde localnicii i-au dus jos.

„Am mers încontinuu cât mai jos, am dat de un drum forestier. Dacă rămâneam sus, se putea întâmpla să murim. Era o problemă dacă am fi fost acolo. Dar de când am intrat în pădure, am ştiut că suntem în siguranţă. Cea mai mare problemă a noastră a fost că nu am putut să comunicăm cu nimeni. (…) Am ajuns la un punct al Apelor Române, erau acolo nişte oameni, unul dintre ei era un poliţist aflat în concediu, am dat de ei şi i-am rugat să ne ducă şi pe noi până jos. Practic, noi i-am găsit pe ei, nu ei pe noi. Noi le-am spus cine suntem, că suntem siguri că ne caută lumea şi să anunţăm că suntem bine”, a spus Cristian Gună.

Era o ceaţă şi un viscol, nu mai puteam să vedem nimic. Ne-am legat acolo cu corzi, să nu cădem din cornişă. Nu vedeam nimic, nu aveam niciun reper, am găsit nişte puncte unde am făcut un rapel. Se pare că am trecut şi am trecut de creastă în partea cealaltă şi, când am făcut rapelul, în loc să îl facem spre Pietrele, l-am făcut spre Bucura

foto Facebook Dan Malciu

Interviul aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares