29 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Președintele CJ DOLJ, Cosmin Vasile, a anunțat că începe proiectarea complexului sportiv multifuncțional care se va ridica pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului

Am semnat contractul cu asocierea de firme care a câștigat licitația pentru servicii de proiectare, asistență tehnică și realizarea tuturor procedurile necesare pentru obținerea autorizației de construire a acestui obiectiv de investiții. Ne dorim să realizăm o sală multifuncțională, având capacitatea de aproape 7000 de spectatori, care să cuprindă arena de atletism și velodrom, omologată pentru competiții internaționale. Cerințele proiectării și execuției acestei săli sunt condiționate de omologarea acesteia in vederea desfășurării de competiții internaționale pentru atletism și ciclism. În plus, complexul va permite organizarea de competiții și pentru alte sporturi de sală, precum volei, baschet, handbal, fotbal de sală, dar și box, scrimă, gimnastică, tenis de câmp sau judo. În acest fel, reușim să susținem sportul și să creăm infrastructura necesară obținerii performanței.

Valoarea totală a serviciilor de proiectare este de aproape 5,7 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj.

“Așa cum am mai declarat, prima șansă a României în ciclism este velodromul. Mă bucur că vom avea un velodrom modern, la standarde internaționale, care va face parte din structura de rezistență a pregătirii pentru performanță. Felicit Consiliul Județean Dolj și pe domnul președinte Cosmin Vasile pentru acest proiect ambițios și atât de necesar și mă bucur că discuțiile și consultările începute încă de anul trecut, în cadrul vizitei mele de la Craiova, au dat roade. Comunitatea locală, dar și cea sportivă, vor beneficia de șansa de a avea acces la cele mai moderne facilități sportive. Este un mare câștig pentru toți!” a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares