28 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Cinci dintre judecătorii CSM au votat pentru excluderea lui Dănileț, doi au fost împotrivă și alți doi au propus diminuarea salariului cu 25 la sută

Potrivit CSM, În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ.

 Articolul 99 / Constituie abateri disciplinare: a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu;

Potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media, şeful CSM Bogdan Mateescu şi judecătoarele Lia Savonea, Margareta Ţînţ, Mariana Ghena şi Simona Marcu au votat pentru excluderea lui Danileţ din magistratură. Judecătoarele Gabriela Baltag şi Evelina Oprina au votat pentru diminuarea salariului cu 25% timp de un an, iar judecătorii Andrea Chiş şi Mihai Bălan au fost pentru respingerea acţiunii disciplinare.

Danileț a explicat că a fost cercetat pentru două videoclipuri postate anul trecut pe rețeaua de socializare TikTok, care țin de viața privată: “într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. (…) Evident, voi formula recurs la ICCJ“.

https://youtu.be/zq49FfdD1Us
https://youtu.be/esURGTlTxJ4
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares