17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Victor  Ponta spune că ia în calcul varianta de a nu-şi depune candidatura pentru şefia PSD la Congresul din martie şi că îl va sprijini „din toată inima” pe acel social-democrat care va reuşi să construiască un nou proiect politic pentru PSD.

Întrebat dacă ia în calcul varianta de a nu mai candida pentru şefia PSD, acesta a replicat: „Bineînţeles, pentru că am mentalitatea pe care am avut-o întotdeauna, nu mi-am schimbat-o în aceşti ani. Prefer să fiu într-o echipă care câştigă, decât să fiu căpitanul echipei care pierde”.  „Dacă e cineva care poate să conducă echipa la un nou proiect pentru partid şi pentru ţară, îl voi sprijini cu toată inima”, a declarat Victor Ponta, vineri, la Obiectiv.info.

Întrebat dacă ia în calcul un alt guvern PSD, Victor Ponta a declarat: „Sigur că da, dar e o discuţie cu noul preşedinte, nu cu domnul Băsescu. Dacă ACL ar avea oameni pregătiţi, un program, nu cred că ar fi un capăt de ţară dacă ar veni ACL la guvernare. Dar, sper să nu se supere, cred că tot un guvern PSD este acum cea mai bună soluţie pentru România”.

„Am o mare îngrijorare legată de faptul că la următorul Consilu European se vor discuta lucruri pentru anul 2015 – şi la acel Consiliu European nu va fi noul preşedinte, domnul Iohannis, nici eu….Este un domn care de la Bruxelles pleacă direct acasă”, a continuat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că are convingerea că Klaus Iohannis „va fi un altfel de preşedinte”.

„Cred că orice schimb de informaţie, orice colaborare, orice dialog între Preşedinte-Guvern-Parlament este în favoarea României. (…) Sunt convins că domnul Iohannis va fi un altfel de preşedinte, care va spune: Bun, vă rog să-mi prezentaţi Guvernul, Parlamentul, ca să pot fi de acord sau nu cu promulgarea unei legi. Dar nu va conduce de la Cotroceni Guvernul sau Parlamentul pentru că este un model eşuat. Zece ani ba a fost război între preşedinte şi Guvern, (…) ba a fost conducerea Guvernului de către preşedinte şi ambele modele au fost rele după părerea mea”, a mai spus Ponta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares