ZIUA VOTULUI. TOTUL DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN DOLJ. REACTII LA CALD, DECLARATII, INCIDENTE

PSD Dolj: În comuna Daneți, într-o secție doi alegători făceau schimb de buletine de vot

intampinare„În comuna Daneți, într-o secție doi alegători făceau schimb de de votare observatorul a sesizat președintele că buletine de vot, dintr-o cabină în alta. Reprezentantul PSD Dolj, în secția de votare, a depus și el o întâmpinare în acest sens. Președintele secție de votare a răspuns că nu au fost buletine de vot în plus, dar în același timp recunoaște că a avut situații în care în cabina de vot au intrat două persoane, pe care nu le-a observat. Este evident ca cei de la ACL incearca sa fraudeze alegerile în comuna Daneți. Președinții secțiilor de votare sunt obligați să respect și să aplice legea acolo unde observă încălcări ale acesteia”, anunţă PSD Dolj.

 ACL: PSD foarte activ in Craiova

„Conform echipelor noastre din teren, in fata sectiei de votare 110 de la Scoala nr. 12 este stationat un autoturism in care se pare ca se afla  responsabilul PSD din Brazda lui Novac. Coincidenta face ca in acelasi timp, la sectia cu pricina sa voteze pe liste suplimentare mai multe persoane din comuna Bucovat…”, susţin cei de la ACL.

5a

MARIAN JEAN MARINESCU:Doljul, pe primul loc la voturi pe listele suplimentare. Am solicitat BEJ verificarea acestor persoane

Europarlamentar-Marinescu

 Președintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că județul se află pe primul loc pe țară ca număr de votanți pe listele suplimentare, motiv pentru filiala ACL a solicitat BEJ verificare a acestor persoane.”În Dolj votaseră 115.190 de persoane pe listele permanente și 13.944 de persoane pe listele suplimentare. Deci peste 12% erau votanți pe listele suplimentare. Am solicitat BEJ Dolj să oblige președinții secțiilor de votare la transmiterea numelui și a datelor de identificare a persoanelor care votează în alte localități decât localitatea de domiciliu la secția la care acestea sunt înregistrate pe listele electorale permanente pentru a evita votul multiplu al acestor persoane”, a afirmat Marian Jean Marinescu, citata de Agerpres. Liderul PDL Dolj a spus că suspiciunea de vot multiplu este legitimă atât timp cât autocolantul cu mențiunea „votat” aplicat pe spatele cărților de identitate este foarte ușor de dezlipit fără să lase vreo urmă. „Acest autocolant cu ‘Votat’ aplicat pe cărțile de identitate este o mizerie. Se poate dezlipi fără nicio problemă și nu lasă niciun fel de urmă. Am solicitat BEJ comunicarea numelui și a datelor de identificare, întrucât se constată la nivelul județului un număr foarte mare de votanți care votează în alte localități decât localitatea de domiciliu și există suspiciunea legitimă că o importantă parte dintre aceste persoane care votează în altă localitate decât localitatea de domiciliu urmăresc să voteze atât în localitatea de domiciliu, cât și în altă localitate”, a susținut Marian Jean Marinescu.

UPDATE14.00

 PSD Dolj:ACL Dolj a ales să împartă, după încheierea campaniei electorale, materiale calomnioase la adresa candidatului PSD la preşedinţie

„Neavând un mesaj pentru alegători, ACL Dolj a ales să împartă, după încheierea campaniei electorale, materiale calomnioase la adresa candidatului PSD la preşedinţie. Nu este pentru prima dată, PDL având o experiență mare în propagarea unor astfel de metode la fiecare ciclu electoral. În încercarea de a induce în eroare electoratul, respectivii fluturași poartă însemnele electorale ale Alianţei PSD-UNPR-PC, fotografia unor membri marcanți ai Alianței și conțin mesaje false, denigratoare, care ar emana în fals, din partea Alianței PSD-UNPR-PC și a candidatului Alianței. Da data aceasta, faptele celor de la ACL Dolj sunt nelegale, deoarece continuarea campaniei electorale după încheierea acesteia este interzisă expres prin lege, iar faptele descrise inițiate și coordonate de către ACL constituie contravenții potrivit art. 55, alin. 1, lit. t din Legea 370/2004: “continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. De asemenea, atât timp cât materialele respective nu emană de la Alianța PSD-UNPR-PC și alte persoane și-au asumat în fals identitatea, apreciem că sunt întrunite și elemente constitutive ale infracţiunilor de fals privind identitatea. Solicităm organelor competente să cerceteze faptele sesizate și să aplice legea. Cei de la ACL Dolj ar trebui să lase fățărnicia și să nu mai mintă electoratul, care a suferit destule nenorociri în ultimii zece ani din partea lor”, se precizează în comunicatul PSD Dolj.

ACL: Contestaţie privind listele suplimentare

„Din cauza numărului neobişnuit de mare de votanţi pe listele suplimentare, unde 5650 de persoane votaseră numai până la ora 10, ACL Dolj a depus o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean prin care solicită obligarea preşedinţilor din secţiile de votare la transmiterea numelui şi a datelor de indentificare a persoanelor care votează pe listele suplimentare către secţiile de votare din localitatea de domiciliu”, anunţă ACL.

MANDA: Am votat pentru un președinte care sunt convins că îi va uni pe români și nu îi va dezbina

”Am votat pentru o Românie unită, o Românie care privește spre viitor și care va încerca în perioada următoare să cicatrizeze rănile făcute în ultimii zece ani de niște oameni iresponsabili, care s-au gândit doar la ei. Am votat pentru un președinte care sunt convins că îi va uni pe români și nu îi va dezbina, pentru un președinte care va lupta ca România să aibă o imagine bună în afara hotarelor, pentru un președinte al tuturor românilor”, a declarat președintele PSD Dolj, Claudiu Manda.

Olguţa Vasilescu: Sper din toată inima că votul pe care l-am dat astăzi va fi ca de fiecare dată cu noroc

olguta
„Cred că avem nevoie de un altfel de preşedinte după 10 ani, un preşedinte echilibrat în primul rând, un preşedinte mai tânăr, un preşedinte aplecat către nevoile sociale ale oamenilor şi sper din toată inima că votul pe care l-am dat astăzi va fi ca de fiecare dată cu noroc, mai ales că am avut ca de fiecare dată nepoţica lângă mine care a pus mâna ei norocoasă pe buletinul de vot. Craiovenii să iasă la vot şi astăzi şi în turul doi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de micapi.ro

ION PRIOTEASA:  Am ales un președinte care să fie un veritabil arbitru între instituțiile statului

06

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, duminică, la ieșirea de la urne, că a votat cu credința că viitorul președinte al țării va fi unul care va ști să își asume și exercite rolul de arbitru, va fi capabil să-i unească pe români și să asigure o corectă reprezentare a intereselor lor în plan extern. „Am votat astăzi pentru un nou început. Am optat pentru o nouă Românie, pentru o țară care să-și consolideze statutul de membru al Uniunii Europene. Am votat pentru ca românii să fie mândri și apreciați în toată lumea. Îmi doresc ca tinerii să fie respectați la ei în țară, să aibă acces la un loc de muncă aici, în România. Am ales un președinte care să fie un veritabil arbitru între instituțiile statului, care să unească și nu să dezbine. Am decis ca acela care ne va reprezenta în următorii cinci ani să promoveze o politică externă coerentă. Am votat pentru o dezvoltare a județului și a regiunii, alegând candidatul care știe foarte bine realitățile Olteniei, dar și pe cele ale țării întregi și care propune o echipă puternică pentru România. Sunt încredințat că acela care va fi ales va fi un președinte altfel decât cel de până acum. Mesajul meu pentru doljeni este să vină la vot și să aleagă cu încrederea că viața lor se va schimba în bine, pentru că am convingerea că, în următorii ani, județul nostru și toată regiunea vor avea de câștigat cu un președinte care cunoaște foarte bine necesitățile Olteniei”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și-a exercitat dreptul de vot pentru alegerea Președintelui României la secția de votare nr. 4, amenajată în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova.

UPDATE 12.00

PSD DOLJ: ACL pregăteşte scuzele în fața stăpânilor de la centru

„ACL Dolj nu se lasă nici în ziua votului și aruncă în stânga și dreapta cu lături, încercând în acest fel să acopere neputința pe care aceștia o au. Prevăzând că vor avea un scor dezastruos în județul Dolj, au început deja să își pregătească scuzele în fața stăpânilor de la centru. Neavând nici o probă în sensul celor afirmate, cei de la ACL Dolj, într-un comunicat de presă, folosesc numele a două persoane publice, cu notorietate: ”În această zonă sunt foarte activi Sorin Manda (fratele președintelui PSD Dolj) și primarul PSD din localitate, Vâlcomeanu Jean”. Cei doi membrii PSD Dolj, persoane publice, își rezervă dreptul de a sesiza instituțiile statului competente să cerceteze afirmațiile defăimătoare lipsite de suport real, de natură a le cauza prejudicii de imagine. PSD Dolj, ca de fiecare data, în ziua votului, nu promovează nici mita electorală, nici traseismul, și nici violența, așa cum au făcut-o de atâtea ori adversarii politici”.

UPDATE 11.00

ZGONEA: Am votat azi pentru sfârșitul unui ciclu de 10 ani de dezbinări, ură și scandaluri

„Am votat azi pentru sfârșitul unui ciclu de 10 ani de dezbinări, ură și scandaluri, pentru un președinte care să ne unească, pentru un președinte care să fie mediator, care să fie capabil ca pe noi, toți, din diferite clase ale societății românești, să ne aducă la aceeași masă, să ne împingă înainte ca popor, ca țară, fără să nu fie certat cu cetățenii sau cu instituțiile statului. Am votat pentru un președinte care să mă reprezinte cu cinste și cu onoare la Bruxelles, la Washington și în orice capitală a Europei sau a unui stat euro-atlantic, care să îmi asigure un spațiu de securitate, de prosperitate pentru mine, pentru prietenii mei și pentru familiile lor și pentru toți cetățenii României. Îndemn pe toți românii să iasă la vot și să voteze pentru bunăstarea, pentru viitorul lor și al familiilor, pentru o țară cu adevărat europeană. Să ne dea Dumnezeu să avem 5 ani de liniște și de progrese”, a spus Zgonea, citat de Agerpres Președintele Camerei Deputaților a votat duminică, împreună cu soția, la secția 166 din Craiova.

ACL: Primele suspiciuni de mita electorala.

„Orodel, judetul Dolj, sv 423. Echipele noastre din teren au suspiciuni cu privire la posibile infractiuni de mita electorala si turism electoral. Dupa documentare, vom anunta institutiile abilitate ale statului pentru a interveni in acest caz, conform legii”.

Primele incidente electorale

 ACL: Am depistat primele masini care sunt folosite se pare in „turismul electoral”: Salcuta: un microbuz de 20 de locuri, transporta alegatorii la vot. Nr. de inmatriculare: DJ 18 RIK
 ACL: Craiova, sectia de votare 38 (Lic Tehnologic Transporturi Auto): un autoturism personal, marca Cielo, de culoare rosie, cu numarul de inmatriculare DJ 50 GMT a venit in repetate randuri cu alegatori la vot. Ambele cazuri au fost semnalate Politiei.
 ACL:  În sectia de votare 381 din comuna Izvoare, viceprimarul PSD Ciuponea Virgil este prezent in sectie in calitate de observator, acreditat din partea unui ONG „independent”. Am sesizat BEJ in acest sens si urmeaza sa depunem plangere penala impotriva acestuia pentru fals in declaratii si uz de fals.
 În aceeasi sectie de votare este prezent in calitate de observator „independent” si fostul director de la paduri (Geoanca…), in prezent membru PSD. Urmeaza sa facem aceleasi demersuri si impotriva acestuia.
0 Shares